Alle mediene redigeres i henhold til redaktørplakaten og vær varsom-plakaten.
Kjøkkenskriveren
Kjøkkenskriveren, tidsskrift for matomsorg, er et fagtidsskrift for ledere og ansatte i storkjøkken og kantiner. Bladet utgis av Kost- og ernæringsforbundet (tidligere NFED).
Målsettingen for Kjøkkenskriveren er til enhver tid å være det beste fagbladet for alle som jobber med matomsorg og produksjon av måltider i kantiner og institusjoner.
Temaene favner fra ledelse, drift og teknologi til oppskrifter og spesialkost. Fagartiklene i Kjøkkenskriveren er grundige, informative og faglig relevante både i storkjøkken, undervisning og matindustri. Bladet dekker også messer, fagkonferanser og konkurranser. Kjøkkenskriveren er uunnværlig for den som vil holde seg orientert om hva som skjer innen offentlig matomsorg.
NM i maskinoppvask arrangeres for syvende gang på Fagmessen Østlandske Storhusholdning i Vikingskipet på Hamar 18.- 19. oktober. Nå etterlyser arrangøren mange påmeldte deltakere.
Halvparten av norske sykehjem har en matvertordning, men matvertene mangler kompetanse. Pårørende er fornøyde med sykehjemsmaten: Den får en karakter på 3,7 på en skala fra 1 til 5.
Okonomiyaki er en japansk pannekakeomelett; en smakfull klassiker med kål og eksotisk smak. Okonomi betyr omtrent "bruk hva du vil" og yaki betyr "steke". Kålrot er hovedingrediensen i denne varianten.
Arnt Steffensen har ledet Kost- og ernæringsforbundet med stødig hånd de siste ti årene. Én ting har han gjort, som ingen av hans forgjengere har vært i nærheten av. Hendelsen ble en vekker, og den har gitt forbundet uventet drahjelp i arbeidet med bærekraft.
Kålrot, eller som noen kaller den, «kålrabi» eller «Nordens appelsin», er både en vitaminbombe og klimavinner. Man kan lage god og rimelig mat med kålrot, og den er mye mer anvendelig enn det mange tror.
Tine har lang tradisjon for å samle sine kunder hver høst, som til daglig jobber i offentlig sektor til en faglig inspirasjonsdag. I år er ingen unntak. Siden det er jubileumsår, har Tine hanket inn en A-kjendis som virkelig kan si noe om hva maten betyr når man er alvorlig syk og innlagt på sykehus.
Kålrot er noe vi gjerne kan spise mer av. Den er nøytral og god i smaken. Spis den rå eller bak den i ovnen som «fries» slik vi har gjort her. Det er enkelt. De lager seg selv i ovnen.