Alle mediene redigeres i henhold til
redaktørplakaten og vær varsom-plakaten.

Fontene forskning

fontene-forskning

Fontene forskning publiserer flere typer materiale: vitenskapelige artikler, debattartikler, bokanmeldelser og nytt om forskning, blant annet presentasjoner av doktorgradsavhandlinger.

Fontene forskning er Norges ledende vitenskapelige tidsskrift for sosialt arbeid, barnevern og vernepleie. Vitenskapelige artikler bedømmes (peer review) anonymt av to uavhengige fagfeller med høy vitenskapelig kompetanse. Fontene forskning inneholder i tillegg følgende typer fagstoff: debattartikler, bokanmeldelser og nytt om forskning, blant annet presentasjoner av doktorgradsavhandlinger.

Papirutgaven kommer ut med to nummer per år, vanligvis i juni og desember. Heftene blir deretter publisert åpent tilgjengelig på tidsskriftets nettsted fonteneforskning.no.

Vitenskapelige artikler som er godkjent for publisering kan publiseres på nettet i påvente av plass i papirutgaven. Debattartikler og omtaler av bøker og tidsskrifter kan også publiseres bare på nett.

Tidsskriftet utgis av FO, Fellesorganisasjonen for barnevernspedagoger, sosionomer, vernepleiere og velferdsvitere. Det sendes til medlemmer og abonnenter i et opplag på 27.000.

Redaksjonen tar gjerne mot manuskripter fra alle områder innen de forskningsfeltene som er relevante for barnevernspedagoger, sosionomer, vernepleiere og velferdsvitere. Det er ingen betingelse at forfatteren selv tilhører en av disse yrkesgruppene, bare at artiklene er av interesse for fagfeltet. Det dreier seg om tema med relevans for sosialt arbeid, barnevern, sosialpedagogikk, funksjonsnedsettelse, sosialpolitikk, velferdspolitikk, det sivile samfunn; eller for utdanning og forskning på disse områdene.

Fontene forskning
Postboks 8964 Youngstorget
0028 Oslo
Tlf 994 66 565
Faks 22 03 11 14
Ansvarlig redaktør
Solfrid Rød
99 46 65 65
solfrid.rod@lomedia.no
Annonseansvarlig
Mia Vestgården Berg
62 95 50 60
995 75 849
62 95 50 61
mia@flisatrykkeri.no

Utgiver:

Fellesorganisasjonen (FO)


Trykkeri:

Fellesorganisasjonen (FO)

Artikler fra mediet

Dydsetikken - et verdifullt bidrag til yrkesetikken for sosialarbeidere?
Profesjonelle omsorgstjenester er relasjonelle, og det er den profesjonelle utøveren som har hovedansvaret for å sikre at den som mottar hjelpen opplever seg respektert og møtt med tillit. Hva kan jeg som sosialarbeider gjøre for at møtet skal bli godt, at klienten opplever seg møtt med tillit og respekt og at klienten går fra møtet med sin verdighet i behold?
article_print Fontene forskning 11.12.2018
Hva skjer i profesjonell praksis?
Utøvelse av profesjonell praksis er tema for de fleste artiklene i dette nummeret av Fontene forskning, praksis i ulike profesjonelle kontekster som
article_print Fontene forskning 11.12.2018
Å forstå det komplekse barnevernsarbeidet
Barnevern er krevende maktforvaltning. Det krever at vi ivaretar de ansatte, mener forsker Øivin Christiansen.
article_print Fontene forskning 11.12.2018
Barnevernet og Nav - ulike institusjonelle logikker
Unge med barnevernsbakgrunn har ofte behov for offentlig støtte i overgangen til voksenlivet. Det varierer om de får støtte fra barnevernet og/eller Nav. I artikkelen diskuterer jeg forskjeller mellom oppfølgingen fra Nav og barnevernet.
article_print Fontene forskning 11.12.2018
Fysisk aktivitet for rusavhengige - en kvalitativ studie
Denne artikkelen handler om hvordan brukere opplever fysisk aktivitet som et tiltak mot rusavhengighet. Datamaterialet ble innhentet ved hjelp av fem semistrukturerte intervjuer. Systematisk tekstkondensering (STC) ble brukt som analysemetode. Informantene opplevde fysisk aktivitet som et godt tiltak.
article_print Fontene forskning 11.12.2018
Sosiologisk hverdag
Metodediskusjoner - både i undervisning og ellers - inneholder ofte litt for mange spørsmål om datainnsamling og litt for få spørsmål om analyse.
article_print Fontene forskning 11.12.2018
Personer med utviklingshemming og arbeid- arbeidslinje eller fasttrack til kommunal omsorg?
I denne artikkelen undersøker vi i hvilken grad personer med psykisk utviklingshemming deltar i ordinært arbeids- og samfunnsliv over 20 år etter ansvarsreformen og om arbeidslinja gjelder også for utviklingshemmede. Vi undersøker om virkemiddelbruken er rettet mot arbeid, ved å se på utviklingshemmedes situasjon på arbeidsmarkedet.
article_print Fontene forskning 11.12.2018
Sosialarbeidarar og skjøn - fagleg fridom i yrkesutøvinga?
Dei siste årtia har det pågått ein debatt om skjønsutøvinga sine vilkår innan sosialt arbeid under New Public Management. New Public Management har vore kjenneteikna av at styresmaktene ønskjer å effektivisere tenesteproduksjonen gjennom sterke former for styring og kontroll.
article_print Fontene forskning 11.12.2018
Mangfoldig om unge utenfor arbeid og utdanning
Boka Unge, udenforskab og social forandring er en samling av artikler om situasjonen for unge utenfor utdanning og arbeidsliv i Norden, eller sosialt
article_print Fontene forskning 11.12.2018
FORSKNINGSNYTT
Ragnhild Fugletveit «Fra rus til arbeidsliv. Hva har hatt betydning? En kvalitativ intervjustudie av prosessene fra å ha rusproblemer til å bli stabil arbeidstaker».
article_print Fontene forskning 11.12.2018

Sider

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt