De drepte myten om «forjævligseringen» i norsk arbeidsliv. Men én gåte makter ikke folkene bak Arbeidslivsbarometeret å løse: Hvorfor vil ikke flere arbeidstakere lære mer?
Hele én av fem har opplevd seksuell trakassering eller uønsket seksuell oppmerksomhet på jobb. Det viser Trakasseringsbarometeret, en stor undersøkelse gjennomført av Kantar, i samarbeid med Parat og andre aktører i arbeidslivet. Men hvem har egentlig ansvar for å forhindre at arbeidstakere blir utsatt for noe som potensielt kan skyve dem ut av arbeidslivet?
Hvordan er det med lønnsforskjellene her i landet? Vi er vant til å tenke at Norge er et egalitært samfunn tuftet på likhetstankegang og små forskjeller. Men er vi i ferd med å få en gruppe lavlønnede som nå sakker mer og mer akterut? Og hva kan det ha å si for samfunnsutviklingen?
Parat UNG gjennomførte i september årets UNG-samling og årsmøte på Sola Strand Hotel i Stavanger. Hvert år samles unge medlemmer på UNG-samling for ny kunnskap, nettverksbygging og sosialt samvær.
Uten unge tillitsvalgte har vi ikke noe fremtidig arbeidsliv. Vi er nødt til å invitere de unge til en plass rundt bordet. Ifølge FN er 50 prosent av verdens befolkning under 30 år. Likevel er det kun 2,6 prosent av verdens politiske ledere i samme aldersgruppe.
Den 7. og 8. september gikk Parats lederkonferanse av stabelen. Der var det samlet medlemmer og tillitsvalgte i lederstillinger. Programmet besto av en rekke foredrag og samtaler om utfordringer og muligheter som lederskap og partssamarbeid gir i en uforutsigbar tid.
Det ble nylig kjent at Oslo universitetssykehus har inngått avtale om levering av vektertjenester fra en aktør som mangler tariffavtale. Dette skaper reaksjoner.
Sommeren er allerede godt i gang, og for første gang på to år har det vært mulig å planlegge litt. Det kan være en etterlengtet ferietur for å se familie og venner, eller til sol og varme i sydligere strøk.