Alle mediene redigeres i henhold til redaktørplakaten og vær varsom-plakaten.
Kilden kjønnsforskning.no
Kilden kjønnsforskning.no formidler norsk kjønnsforskning i Norge og i utlandet. Kjønnsforskningen er tverrvitenskapelig noe som innebærer at vi dekker forskning innen en rekke fagområder og disipliner særlig innen samfunnsvitenskapen, humaniora og medisin. Lurer du på hva kjønnsforskning er, kan du finner mer informasjon her: hva-er-kjonnsforskning
Kilden kjønnsforskning.no henvender seg til studenter, forskere, politikere og byråkrater og til de som er opptatt av, og vil vite mer om, kjønn og likestilling.
Kvinner har dårligere soningsforhold enn menn, i alle fall på enkelte områder. Det viser JURKs undersøkelse som går bak tallene for å avdekke realiteten i fangers hverdag, skriver Åshild Marie Vige.
Mandag presenterte Stoltenbergutvalget 63 forslag til tiltak mot kjønnsforskjeller i skole og høyere utdanning. Forskjellene handler om gutters modning, men også om motivasjon, sier forskere.
En ny rapport viser at kvinner fremdeles har dårligere soningsforhold enn menn. Politikere og kriminalomsorgen har lenge ønsket en endring. - Det er et spørsmål om penger, sier jussprofessor Ragnhild Hennum.
Er guttene skolens tapere? Og er skolen best tilpasset jenter, eller blir de syke av skolestresset? I episode 19 går vi inn i hva kjønnsforskjellene i skoletiden egentlig betyr.
Norsk familiepolitikk har lagt til rette for at folk kan få de barna de ønsker seg, ikke blandet seg inn i antallet barn, ifølge forskere. De etterlyser mer forskning på fødselstrendene.
Maria Darwish vant STK-prisen for beste masteroppgave med kjønnsperspektiv ved UiO i 2018. Hun har sett nærmere på miljøengasjementet til nordiske høyreekstremister.
Hvorfor er dystopiske fortellinger som Handmaid's tale så populære? Og har science fiction et større feministisk potensial enn andre sjangre? I episode 18 setter vi fremtidsvisjoner i et feministisk perspektiv.
- Det som ble skrevet om Hannah Ryggen på åtti- og nittitallet står ikke i forhold til kunstnerskapets kvalitet og betydningen i samtiden, mener kunsthistoriker Marit Paasche.
«Sundhetslære for unge kvinder» var ei opplysningsbok som endeleg tok jenter på alvor. Øystein Skundberg ved OsloMet har analysert boka skrive av den kristne pedagogen Kristiane Skjerve i 1916.