Alle mediene redigeres i henhold til redaktørplakaten og vær varsom-plakaten.
Kjøttbransjen
Kjøttbransjen er et faglig, markeds- og næringspolitisk organ for den private kjøttbransjen i Norge. Bladet representerer alle ledd i bransjen fra slakterier via foredling og industri til detaljist. Kjøttbransjen representerer den private kjøttbransjens interesser overfor myndighetene, andre media, konkurrerende omsetningsorganisasjoner og betydelige kundegrupper.
O S LO Knappe tre år etter at Oslo-bedriften Åkeberg Skoglunn etablerte fjørfe-selskapet Avempro, har selskapet nå valgt å avhende dette selskapet. Kjøperen, Dorf Holding, skal imidlertid fortsette samarbeidet med Åkeberg på fjørfe-området.
Noen der ute som trodde at løvbiffen var på vei ut og ikke lenger appellerer til den jevne forbruker? Neida, dette til tider litt «utskjelte» kjøttproduktet lever i beste velgående.
I oktober i fjor trådte nytt EU-regelverk for tilsetning av nitritt og nitrat til næringsmidler i kraft. Formålet med det nye regelverket er å minimere risikoen for dannelse av mulig kreftfremkallende stoffer og samtidig opprettholde effektene av nitritter og nitrater mot bakterievekst i matvarene.
På spørsmål om hvorfor Nortura ikke klarer å dekke etterspørselen etter skåret og stykket råvare av for eksempel gris når det ligger store mengder innfrosset gris på lager, svarer konserndirektør kommunikasjon Kjell S. Rakkenes (bildet) dette..
25 deltakere fra 19 bedrifter var på plass i Trondheim da KLF arrangerte kvalitetssamling nylig. Bedriftene representerte en blanding av kylling, rødt kjøtt, skjæring, spekemat og bearbeiding av ferske produkter.
Nå reiser det seg, det nye kyllingslakteriet for merkevaren Ytterøy i Trøndelag. Den nesten sju mål store og topp moderne fabrikken på Røra skaper nye arbeidsplasser og gir trønderske kyllingbønder optimisme og trygghet for framtida.
I en tid der digital tilstedeværelse er essensiell, har MatPrat etablert seg som en ledende aktør gjennom engasjerende innhold, innovasjon og kontinuerlig teknologisk utvikling.