Alle mediene redigeres i henhold til
redaktørplakaten og vær varsom-plakaten.

Tidsskrift for norsk psykologforening

Tidsskrift for Norsk psykologforening

Tidsskrift for Norsk psykologforening er Norges ledende fagbase innenfor psykologi. 

Papirutgaven kommer ut med rundt 96 sider tolv ganger i året og har nær 10.000 i opplag. Hver utgave består av vitenskapelige artikler, fagessay, journalistikk, bokanmeldelser, debatt og mye mer.

Som medlemsblad for Norsk psykologforening retter vi et ekstra søkelys på stoff som omhandler og vedkommer norske psykologer. Vi har en unik posisjon som identitetsskaper for denne profesjonsgruppen. 

I tillegg er Psykologtidsskriftet den klart mest spissede kanalen for arbeidsgivere som søker psykologisk kompetanse i Norge. 

Tidsskriftet eies av Norsk psykologforening, men har en selvstendig stilling overfor moderorganisasjonen. Vi redigeres etter redaktørplakaten og er innmeldt i Fagpressen.

Frekvens: 12 utgaver pr år
Tidsskrift for norsk psykologforening
Postboks 419 Sentrum
0103 Oslo
Tlf +47) 23 10 31 30
Faks 22 42 44 20
Ansvarlig redaktør
Bjørnar Olsen
23 10 31 30
47 40 11 65
bjornar@psykologtidsskriftet.no
Annonseansvarlig
Unni Sandland
23 10 31 33
90 57 58 00
22 42 44 20
tidsskrift@psykologtidsskriftet.no

Utgiver:

Norsk psykologforening


Trykkeri:

07 Media Aurskog AS

Artikler fra mediet

Betydningen av et brudd
Det voksne barnet har flere veier til psykologisk overlevelse. I Tingenes tilstand av Sandra Lillebø blir et brudd mellom forteller og mor det eneste mulige.
Tidsskrift for norsk psykologforening 01.09.2021
Fagplanen er ingen lærebok
Det blir feil å lese fagplanen for psykisk helse og rus i helse Sør-Øst som en lærebok.
Tidsskrift for norsk psykologforening 01.09.2021
Psykologer vurderer nytten av sosionomer
Tidsskrift for norsk psykologforening 01.09.2021
Velskrevet, men faglig lettvint
Boken Ulovlig medisin vil nok engasjere troende, men er dårlig egnet til å overbevise skeptikerne om den kliniske nytten av psykedeliske stoffer.
Tidsskrift for norsk psykologforening 01.09.2021
Pasienterfaringer uten medisiner
Min kamp for å håndtere store relasjonstraumer har blitt medisinert, diagnostisert og møtt med tvangsbehandling. Vendepunktet kom da jeg ble tilbudt medisinfri behandling.
Tidsskrift for norsk psykologforening 01.09.2021
Unngå bindingstid når kommunen dekker spesialisering
Noen få kommuner forsøker å sette bindingstid som vilkår for å dekke spesialistutdanning for psykologer. Norsk psykologforening fraråder å takke ja til spesialisering med vilkår om bindingstid. Vi anbefaler også at du får skriftliggjort en avtale om å få dekket spesialisering samtidig som du inngår arbeidsavtale.
Tidsskrift for norsk psykologforening 01.09.2021
Empiri mot myter
Det er et problem at deler av klinisk psykologi er styrt av en del gamle ideer, som ikke nødvendigvis har god empirisk støtte, mener nestor i vitnepsykologi Svein Magnussen.
Tidsskrift for norsk psykologforening 01.09.2021
Nødvendig med utbedring av tilbud til ME-syke
Det er på tide at vi går i dialog med pasienter for å utbedre tilbudet til ME-syke.
Tidsskrift for norsk psykologforening 01.09.2021
Lederskap er også å fantasere
Ledere som slutter å erfaringslære, risikerer å ende opp som søstrene til Askepott; som tapere med blodige føtter, til spott og spe.
Tidsskrift for norsk psykologforening 01.09.2021
Om å bevitne det grusomme og tapte
Faseorientert traumebehandling er den rådende diskursen for arbeid med traumer og krenkelser i psykisk helsevern i dag. Men kanskje finnes det ikke alltid ord som kan beskrive visse grusomme erfaringer på et tilfredsstillende og etisk vis?
Tidsskrift for norsk psykologforening 01.09.2021

Sider

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt