Alle mediene redigeres i henhold til
redaktørplakaten og vær varsom-plakaten.

Advokatbladet

advokatbladet
Advokatbladet er et fagblad som utgis av Den norske Advokatforeningen, og distribueres til nitti prosent av alle landets advokater, samt til alle domstoler, til beslutningstagere i justispolitisk sektor og til ledere innenfor juristprofesjonene.
Bladet er et nyhetsmagasin som skriver om utviklingen i rettstilstanden, om justispolitikk, rammevilkår, etikk, om rettsvesenet, og om advokaters gjøren og laden. Bladet tar opp løpende temaer i den justispolitiske samfunnsdebatten, og er en viktig arena for debatt om utviklingen i advokatyrket.
Redaksjonelt har vi en åpen og kritisk linje, og arbeider etter retningslinjene i Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten.
Antall lesere: 26 000 (Gallup Fagpresse 15.2)
Opplag: 9 759
Frekvens: 10 utgaver pr år
Advokatbladet
Kr. Augustsgt. 9
0164 OSLO
Tlf 22 03 50 50
Faks 22 11 53 25
Ansvarlig redaktør
Nina Schmidt
905 43 683
915 59 602
nina@advokatbladet.no
Annonseansvarlig
Jannicke Isaksen
41 41 44 40
jannickeisaksen@outlook.com

Utgiver:

Den Norske Advokatforening


Trykkeri:

07 Media Aurskog AS

Artikler fra mediet

Nå skal aksjelovene oppdateres
I løpet av første kvartal 2019 skal aksjelovene få ny drakt på flere områder. Blant annet blir det både enklere og rimeligere å avvikle et aksjeselskap, noen krav til vedtekter forenkles og det kommer endringer i reglene om mellombalanser.
article_web Advokatbladet 18.12.2018
Justisdepartementet advarer mot Brexit-konsekvenser for advokater
I slutten av mars skal Storbritannia etter planen trekke seg ut av EU, men dersom en avtale ikke kommer på plass, kan utmeldingen få store konsekvenser for advokater her hjemme.
article_web Advokatbladet 17.12.2018
Thommessen: - London-kontoret vil fortsatt være viktig fremover
I London kommer Thommessen tett på internasjonale klienter, og grenseoverskridende transaksjoner. Kontoret bemannes i stor grad med fullmektiger fra Norge som dermed får verdifull internasjonal erfaring.
article_web Advokatbladet 17.12.2018
Advokat Harald Stabell er død
Advokat Harald Stabell døde lørdag morgen, 71 år gammel. - En av Norges beste forsvarere er gått bort, sier Marius Dietrichson.
article_web Advokatbladet 16.12.2018
Advokater møtte dommerne i Høyesterett: Ber om ankenekt-begrunnelser og mer åpenhet
Høyesteretts ankesiling er for lite transparent, og det er ikke lett å forstå hva som vurderes som prinsipielt viktig når anker avslås.
article_web Advokatbladet 15.12.2018
Rettspraksis.no tapte ankesaken mot Lovdata - men slipper saksomkostninger
Stifterne bak Rettspraksis.no ble saksøkt for å ha gjort over 40.000 dommer fra Lovdata tilgjengelig.
article_web Advokatbladet 14.12.2018
Nye folkemøter om juss på nyåret i Bergen og Oslo
Advokat Harald Alfsen drar i gang nye folkemøter om juss i 2019 både i Oslo og i Bergen, og oppfordrer advokater til å delta. - Man får et nyttig oversiktsbilde over ulike områder i jussen på en spennende og lærerik måte, forteller han.
article_web Advokatbladet 14.12.2018
Vil senke voldtektsstraffer - for å få flere dømt
Høyres justispolitiske talsmann Peter Christian Frølich viser til Advokatforeningen når han vil gjøre reduksjon av minstestraffen for voldtekt til en sak i regjeringsforhandlingene. Målet er å få flere dømt.
article_web Advokatbladet 13.12.2018
Må ikke oppgi truende manns identitet
En advokat som i Sarpsborg tingrett ble pålagt å oppgi identiteten til en mann som sa han skulle skyte noen i barneverntjenesten,
article_web Advokatbladet 12.12.2018
- Nordmenn stoler blindt på fremmede
Den kinesiske DLA Piper-advokaten Qiang Li synes norske advokater skiller seg ut fra andre, europeiske advokater. - Hvordan er det å samarbeide med norske advokater? - Norske advokater er profesjonelle og internasjonale.
article_web Advokatbladet 11.12.2018

Sider

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt