Alle mediene redigeres i henhold til
redaktørplakaten og vær varsom-plakaten.

Psykisk helse

psykisk-helse

Bladet Psykisk helse

Eneste blad i sitt slag i Norge: Uavhengig journalistikk om forskning, behandlng, mestring, politikk, litteratur og erfaringer med psykisk helse.

Utgis av Rådet for psykisk helse, som et selvstendig redaksjonelt blad.

Ansvarlig redaktør: Cathrine Th Paulsen

Tips oss på redaksjonen@psykiskhelse.no

Opplag: 5 444
Frekvens: 5 utgaver pr år
Psykisk helse
Postboks 817 Sentrum
0104 Oslo
Tlf 23103880
Faks
Redaktør
Cathrine Th. Paulsen
23 10 38 86
91 55 86 60
cathrine.paulsen@psykiskhelse.no
Annonseansvarlig
Ole Jørgen Strømberg
412 71 075
ojstroe@online.no
Annonseansvarlig
Victoria Ibabao Edwards
481 16 603
victoria@psykiskhelse.no

Utgiver:

Rådet for psykisk helse


Trykkeri:

Aktietrykkeriet AS

Artikler fra mediet

Når skal det begynne å skje noe? Når skal det begynne å bli gøy? Dette er ikke sånn jeg hadde trodd at det skulle være. Jeg var fjorten år og tenkte på verden og livet og meg selv. Jeg var ikke fornøyd.
Psykisk helse 19.08.2019
er når barn vil på skolen, men ikke klarer det. Det er ikke det samme som skulking. Hentet fra brosjyren Fakta om skolevegring utgitt av Rådet for psykisk helse 2018 med støtte fra Extrastiftelsen.
Psykisk helse 16.08.2019
Selvmord er et stort samfunnsproblem som pressen skal forholde seg til. Men hvordan skal vi omtale det? Torsdag 12. september kl 10-14 arrangerer magasinet Psykisk helse seminar for journalister og redaktører om å dekke selvmord. Kom og hør:
Psykisk helse 16.08.2019
- Skolevegring kan oppstå av flere grunner, både hos eleven selv, i familien og i skolen. Situasjoner i skolen kan være manglende forutsigbarhet og kontroll, sier Trude Havik, førsteamanuensis ved Læringsmiljøsenteret, Universitetet i Stavanger.
Psykisk helse 14.08.2019
- Skolevegring er diffust, egentlig er det bare en sekkebetegnelse på at man ikke klarer skolesituasjonen, sier Sindre Holme. Da læreren sa fra om et fravær som begynte å bli stort, skjønte Sindre Holme at han måtte ta det på alvor.
Psykisk helse 12.08.2019
- Vi begynte å jobbe med et nytt lovforslag for to år siden, hvor vi trekker menneskeretts-perspektivet inn i helsevesenet, sier Anna Olafsdottir, generalsekretær i psykisk helse-organisasjonen Geðhjálp.
Psykisk helse 12.08.2019
- Det er ikke hva de gjør, men hvordan de gjør det som teller, sier Ágúst Kristján Steinarsson. Hans erfaring med akuttpsykiatrien på Island har vært vold, tvang og nedverdigende behandling. Nå jobber han for å forbedre psykisk helsevern.
Psykisk helse 12.08.2019
- Stakkars menn, når det dukker opp et problem. Da får de lett en «fight or flight-reaksjon», sier John og Julie Gottman, ofte omtalt som «verdens mest kjente parterapeuter».
Psykisk helse 25.07.2019
Forfatteren Rønnaug Kleiva skriver om hukommelsestap etter elektrosjokkbehandling i sin siste roman. - Det er ingen vits i å snakke om det når ingen tror deg, sier hun.
Psykisk helse 12.07.2019
Jakten på belønning er en av hjernens dype drivkrefter. Med andre ord: Hjernen er som skapt for sosiale medier. Det er en kjent sak at hjernen er den samme i dag som den våre forfedre hadde for om lag 40 000 år siden.
Psykisk helse 08.07.2019

Sider

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt