Alle mediene redigeres i henhold til
redaktørplakaten og vær varsom-plakaten.

Psykisk helse

psykisk-helse

Bladet Psykisk helse

Eneste blad i sitt slag i Norge: Uavhengig journalistikk om forskning, behandlng, mestring, politikk, litteratur og erfaringer med psykisk helse.

Utgis av Rådet for psykisk helse, som et selvstendig redaksjonelt blad.

Ansvarlig redaktør: Cathrine Th Paulsen

Tips oss på redaksjonen@psykiskhelse.no

Opplag: 5 444
Frekvens: 5 utgaver pr år
Psykisk helse
Postboks 817 Sentrum
0104 Oslo
Tlf 23103880
Faks
Redaktør
Cathrine Th. Paulsen
23 10 38 86
91 55 86 60
cathrine.paulsen@psykiskhelse.no
Annonseansvarlig
Ole Jørgen Strømberg
412 71 075
ojstroe@online.no
Annonseansvarlig
Victoria Ibabao Edwards
481 16 603
victoria@psykiskhelse.no

Utgiver:

Rådet for psykisk helse


Trykkeri:

Aktietrykkeriet AS

Artikler fra mediet

Flyktningeleirer: - Barn og unge ekstra utsatt
- Det som vil skje under koronaviruset er en katastrofe. I flyktningeleirene er det ingen mulighet til å isolere noen, sier Trude Jacobsen fra Dråpen i havet. - Vi frykter et skrekkscenario.
Psykisk helse 01.04.2020
Psykologens fem råd
For lange dager, tomme dager, trange dager og redde dager: Lag deg en daglig rutine.
Psykisk helse 20.03.2020
Gjemmestedet
Jeg trodde de hadde kidnappet meg. I Obos-blokken der vi vokste opp, var det et kleskott inne på det store soverommet til foreldrene vår. Kleskottet var smalt og trangt, med en hylle til venstre, der det lå sengetøy og håndklær fra gulv til tak.
Psykisk helse 20.03.2020
Behandling avlyses og utsettes
Mange pasienter med psykiske helseplager, lidelser og behov for samtale opplever nå redusert behandlingstilbud grunnet koronaviruset. Mental Helses hjelpetelefon melder om en nær dobling av henvendelser.
Psykisk helse 13.03.2020
Legge ned ledelsen?
Sjefer bør slutte å tenke på hvordan de kan være inspirerende og forståelsesfulle, og heller samarbeide mer på likefot med de ansatte. Slik oppnår man bedre resultater, hevdes det i bøker om arbeidsliv og ledelse.
Psykisk helse 06.03.2020
Psilocybin i Norge: - Vi har et ansvar for å undersøke mer
I Moss venter DPS-leder Ingmar Clausen på grønt lys for å studere virkningen av psilocybin mot depresjon. - Vi har en unik mulighet for å være med på en rivende ny utvikling, sier han. - Jeg har vært like skeptisk som alle andre.
Psykisk helse 04.03.2020
En psykedelisk reise
- Psykedeliske stoffer er en radikalt ny tilnærming i behandling av psykiske lidelser. Men vi må bevise at det virker i større grupper, sier stjerneforfatter Michael Pollan. Han har selv testet psykedelika.
Psykisk helse 02.03.2020
Kveldsvakt for kriser
Noen ganger kan du ikke vente på psykolog eller psykiater. Psykose, panikkangst eller selvmordstanker kan komme brått. På Oslo psykiatriske legevakt er det kveldsåpent. Klokken er fem på fire, en ettermiddag i desember.
Psykisk helse 28.02.2020
Å glemme seg selv
- Man kan ha lykkelige øyeblikk, selv om lykke ikke er meningen med livet, sier Einar Duenger Bøhn. Hvorfor skal vi fortsette å leve? Dette er kjernespørsmålet i Einar Duenger Bøhns nylige bok som heter «Meningen med livet».
Psykisk helse 26.02.2020
Tør vi vise sårbarhet?
Jeg tror det kun er i et samspill med verden utenfor man kan forholde seg til sin psykiske smerte på en konstruktiv måte. Noen ganger inntreffer det hendelser i livet som endrer oss for alltid.
Psykisk helse 24.02.2020

Sider

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt