Alle mediene redigeres i henhold til
redaktørplakaten og vær varsom-plakaten.

Bistandsaktuelt

bistandsaktuelt
Bladet har nyheter, informasjon og debatt om bistand og utviklingsspørsmål.
Frekvens: 8 utgaver pr år
Bistandsaktuelt
Boks 8034 Dep.
0030 OSLO
Tlf 23 98 00 00
Faks 23 98 00 99
Ansvarlig redaktør
Gunnar Zachrisen
23 98 02 37
95 77 77 18
gz@norad.no
Annonseansvarlig
Christine M. Harg
23 98 02 39
23 98 00 99
harg@norad.no

Utgiver:

Norad


Trykkeri:

Amedia Trykk Lillestrøm AS

Artikler fra mediet

Et fungerende helsevesen, utdanning for «alle» og statlige institusjoner som sørger for grunnleggende tjenester til befolkningen. Afghanistan har sett store framskritt siden Taliban sist hadde makten.
Bistandsaktuelt 24.09.2021
I Madagaskar har ekstremtørke ført til utstrakt sult. Mange mennesker er avhengige av humanitær hjelp, og andelen ventes å øke i løpet av de nærmeste månedene. - Dette kan fort bli verre, forteller en norsk leder fra det afrikanske landet.
Bistandsaktuelt 24.09.2021
Norfund, statens investeringsfond for utviklingsland, med kjempeinvestering i Baobab+, et selskap som tilbyr solenergi til husstander på landsbygda i Afrika.
Bistandsaktuelt 24.09.2021
Den skjeve fordelingen av koronavaksiner var et viktig tema for afrikanske ledere til FNs generalforsmling i går. Ingen er trygge før vi alle er trygge, var budskapet.
Bistandsaktuelt 24.09.2021
Hvordan unngå at framskrittene går tapt?
Et fungerende helsevesen, utdanning for «alle» og statlige institusjoner som sørger for grunnleggende tjenester. Det har vært store framskritt siden Taliban sist hadde makten i Afghanistan. Vi har snakket med et knippe kjennere om de viktigste framskrittene - og hva man kan gjøre for at de blir bevart. Av Izhar Ullah (i Kabul), Tor Aksel Bolle og Espen Røst
Bistandsaktuelt 24.09.2021
Sprikende forventninger til de rødgrønne
Krisepakke til nødhjelp. Økt innsats for å løfte mennesker ut av fattigdom. Utdanning for sårbare barn. Likestilling og jenters rettigheter. Kamp mot ulikhet. Grønne jobber og klimasmart landbruk. Dette er noe av det norske hjelpeorganisasjoner mener en rødgrønn regjering må prioritere i utviklingspolitikken.
Bistandsaktuelt 24.09.2021
Hun tok et dristig valg
Sissel Aarak hadde sittet få måneder i sjefsstolen da det verste som kunne skje en barneorganisasjon skjedde. Organisasjonens omdømme sto i fare, men hun bestemte seg raskt for at åpenhet var eneste utvei. Av Anne Håskoll-Haugen (tekst) og Jo Straube (foto)
Bistandsaktuelt 24.09.2021
Her går de i Gretas fotspor
Inspirert av svenske Greta Thunberg har Fridays4Future i Uganda vokst til å bli en av Afrikas største ungdomsbevegelser. Av Sofi Lundin (tekst og foto), i Uganda
Bistandsaktuelt 24.09.2021
Klima, fornybar energi og matsikkerhet
En sammenkobling av den globale klima- og utviklingspolitikken med mer satsing på fornybar energi. Kvinners rettigheter. Bedre matsikkerhet gjennom klimasmart landbruk. Økt støtte til lokale sivilsamfunnsorganisasjoner. Dette vil trolig prege utviklingspolitikken til de rødgrønne partiene under Støre-regjeringen. Av Jan Speed
Bistandsaktuelt 24.09.2021
Afghanistan: Slik ble Norges milliardbistand brukt
Etter 20 år med massiv internasjonal bistand og militær støtte til myndighetene, tok Taliban tilbake makten i Afghanistan. Det er oppnådd store framskritt som følge av den internasjonale støtten, særlig innen helse og utdanning. Samtidig har mye forsvunnet i korrupsjon, og Afghanistan er i dag et av verdens mest bistandsavhengige land.
Bistandsaktuelt 24.09.2021

Sider

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt