Alle mediene redigeres i henhold til
redaktørplakaten og vær varsom-plakaten.

Bistandsaktuelt

bistandsaktuelt
Bladet har nyheter, informasjon og debatt om bistand og utviklingsspørsmål.
Frekvens: 8 utgaver pr år
Bistandsaktuelt
Boks 8034 Dep.
0030 OSLO
Tlf 23 98 00 00
Faks 23 98 00 99
Ansvarlig redaktør
Gunnar Zachrisen
23 98 02 37
95 77 77 18
gz@norad.no
Annonseansvarlig
Christine M. Harg
23 98 02 39
23 98 00 99
harg@norad.no

Utgiver:

Norad


Trykkeri:

Amedia Trykk Lillestrøm AS

Artikler fra mediet

Er Tanzania klar for omfattende endring?
MENINGER: Det at Samia Suluhu Hassan blir Tanzanias og Øst-Afrikas første kvinnelige president gjør meg stolt. Samtidig står hun overfor tre store utfordringer som må løses.
Bistandsaktuelt 12.04.2021
Sjokkert over at Jotun akter å betale 100 000 dollar til Myanmar-regimet
Malingsprodusenten Jotun betaler årlig tomteleie til regions-myndighetene i Bago. Selskapet opplyser til Bistandsaktuelt at fakturaen skal betales også i år - selv om det burmesiske militæret har kuppet makten.
Bistandsaktuelt 12.04.2021
Ny strategi: Mer klimatilpasning, men uten friske penger
Småbønder i Afrika får økt tilgang til værmeldinger slik at det er lettere å tilpasse jordbruket til klimaendringer. Kontantutbetalinger vil bli brukt til å redusere fattigdom. Det satses mer på bedre havforvaltning og innovativ matproduksjon.
Bistandsaktuelt 12.04.2021
Evaluering og læring for å auke kunnskapen
MENINGER: På ny er det blitt debatt om evalueringas stilling innanfor utviklingsforvaltninga. Det er ikkje så rart. Det følgjer av dei to hovudføremåla for evaluering, kontroll og læring, som lett står i motsetning til kvarandre.
Bistandsaktuelt 12.04.2021
Grønn Ungdom: Ambisjonsnivået må opp, Senterungdommen
MENINGER: I møte med en regjering som kutter i bistandsbudsjettet for 2021, og ikke følger opp forpliktelsene sine til FNs klimafond, etterlyser Senterungdommen et bredt bistandsforlik.
Bistandsaktuelt 12.04.2021
Siste nytt: Tre av fire nordmenn: Alle land bør ha lik tilgang til vaksiner
12. april Tre av fire nordmenn: Alle land bør ha lik tilgang til vaksiner Fire av ti nordmenn er opptatt av hvordan koronaviruset sprer seg Afrika. I fjor sa seks av ti det samme.
Bistandsaktuelt 12.04.2021
Ble selv torturert - nå hjelper han andre kunstnere å flykte
13 kunstnere har bidratt til en håndbok for kunstnere som enten er forfulgt, eller står i fare for å bli det. - Dette er krig, og hvis vi ikke vinner, mister vi friheten vår og årsaken til at vi i det hele tatt gjør denne jobben.
Bistandsaktuelt 12.04.2021
Biskopen som refset Sri Lankas krigsmenn
MINNEORD: Skjærtorsdag i påskeuken døde Biskop Rajappu Joseph 81 år gammel på et sykehus i Jaffna, Sri Lanka. Han var en modig talsmann for hele den tamilske minoriteten både på øya og i utlandet.
Bistandsaktuelt 09.04.2021
Pressen sprer negative nyheter, etiopiere ønsker fred, ro og samhold
MENINGER: Aviser som VG og Bistandsaktuelt bringer stadig negative nyheter om Etiopia. Det er nærliggende å tro at de gjør dette av én grunn: Nyhetskildene er sympatisører av TPLF, skriver leder av Ethiopian Advocacy Group i Norge.
Bistandsaktuelt 09.04.2021
Yuquikvinnenes tristhet og drømmer
Storm vekker minner. Når himmelen gråter, gråter yuquifolket med den. Sorgen og minnene om de døde kommer fram. Yuquikvinnene har mange drømmer, også for framtiden.
Bistandsaktuelt 09.04.2021

Sider

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt