Alle mediene redigeres i henhold til
redaktørplakaten og vær varsom-plakaten.

Bistandsaktuelt

bistandsaktuelt
Bladet har nyheter, informasjon og debatt om bistand og utviklingsspørsmål.
Frekvens: 8 utgaver pr år
Bistandsaktuelt
Boks 8034 Dep.
0030 OSLO
Tlf 23 98 00 00
Faks 23 98 00 99
Ansvarlig redaktør
Gunnar Zachrisen
23 98 02 37
95 77 77 18
gz@norad.no
Annonseansvarlig
Christine M. Harg
23 98 02 39
23 98 00 99
harg@norad.no

Utgiver:

Norad


Trykkeri:

Amedia Trykk Lillestrøm AS

Artikler fra mediet

Yr skal hjelpe bønder og fiskere i Malawi og Tanzania
Appen til værtjenesten Yr er allerede populært i mange afrikanske land. Nå skal Meteorologisk institutt (MET) bidra til at varslingstjenestene i Tanzania og Malawi blir enda bedre. Det er land som preges av store klimaendringer.
Bistandsaktuelt 06.12.2019
En hyllest til nødhjelps-heltene
LEDER: 2019 har vært et år med mange meldinger om konflikter og kriser. Det har også vært en rekordår for den humanitære innsatsen i verden.
Bistandsaktuelt 06.12.2019
Det humanitære paradokset: hjelpen kan forlenge nøden
UTSYN: For 35 år siden kan en gigantisk julehit ha vært med på bidra til at et korrupt og undetrykkende regime ble sittende. Hva har vi lært av det?
Bistandsaktuelt 06.12.2019
Skatt er medisinen for land som har rusa seg på bistand
Skatt er nøkkelen for å gjera fattige land mindre avhengige av bistand. No pustar Norad nytt liv i Skatt for utvikling-programmet.
Bistandsaktuelt 06.12.2019
Slik vil de forandre «gamlelandet»
Samina Ansari fra Drammen har flyttet til Kabul og jobber for å styrke demokratiet. Hun er en av mange barn av innvandrerforeldre som brenner for å hjelpe befolkningen i hjemlandet. Vi har møtt fire unge norsk-afghanere som hver på sin måte vil bidra til et bedre Afghanistan. Av Tor Aksel Bolle Jeg og mange andre er livredde for Taliban og at Vesten skal gi opp de rettighetene som er kjempet fram.
Bistandsaktuelt 06.12.2019
- Brasil bruker skogtall som er misvisende
Brasils offisielle mål på avskogingen i Amazonas skjuler enorme mørketall, mener en sentral forsker ved romforskningsinstituttet INPE. Han får støtte av Regnskogfondets leder. Av Espen Røst
Bistandsaktuelt 06.12.2019
KASHMIR: Steiner og slagord mot indisk blyhagl og blokade
Fire måneder etter vedtaket om å fjerne Kashmirs særstatus innenfor den indiske unionen, begynner sannheten om militæroperasjonen og kostnadene ved Indias blokade å sive ut. Journalisten Showkat Nanda rapporterer fra den lukkede regionen. 5. august i år annonserte India fjerning av særbestemmelsene om delvis selvstyre for det indisk-kontrollerte Kashmir.
Bistandsaktuelt 06.12.2019
- Den beste jobben jeg kunne fått
Ida Oleanna Hagen er ansatt som ny generalsekretær i FORUT, en bistandsorganisasjon som blant annet jobber med barnerettigheter,psykisk helse og rus som utviklingshinder.
Bistandsaktuelt 06.12.2019
Fire veier til raskere resultater
Afrika vil ikke klare å nå FNs mål om å utrydde ekstrem fattigdom innen 2030, går det fram av ny rapport fra Verdensbanken. Den gir samtidig en oppskrift i fire punkter på hvordan fattigdommen kan reduseres raskere enn i dag.
Bistandsaktuelt 06.12.2019
- Ja, sats på småskala
- Dette er en veldig grundig rapport. De fleste fattige er småbønder som bor langt ute på landsbygda i Afrika. De kan man nå ved å investere i landbruk, sier økonom og seniorforsker Magnus Hatlebakk ved Christian Michelsens Institutt (CMI).
Bistandsaktuelt 06.12.2019

Sider

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt