Alle mediene redigeres i henhold til
redaktørplakaten og vær varsom-plakaten.

Bok og bibliotek

bok-og-bibliotek
Bok og bibliotek er et fagtidsskrift for biblioteksektoren i Norge. Tidsskriftet tar opp temaer, trender og nyheter som angår bibliotek og bibliotekpolitikk, for eksempel nye arbeidsformer, teknologiske utfordringer, litteratur- og kulturformidling, bibliotekforskning, lokaler og prosjekter. Bladet skal stimulere til faglig refleksjon og debatt og også holde et fokus på de kulturpolitiske rammene som omgir biblioteksektoren. Bladet er redaksjonelt uavhengig og redigeres etter Redaktørplakaten.
Opplag: 2 931
Frekvens: 6 utgaver pr år
Bok og bibliotek
Boks 4 St. Olavs plass
0130 OSLO
Tlf 41 33 77 86
Faks
Redaktør
Odd Letnes
41 33 77 86
odd.letnes@bokogbibliotek.no
Annonseansvarlig
Lars-Kristian Berg
93 00 33 38
lakris@lakrismedia.no

Utgiver:

ABM-Media AS


Trykkeri:

Arena Media

Artikler fra mediet

Stormen bibliotek er Årets bibliotek 2018
Stormen bibliotek er et fyrtårn som ikke bare lyser opp Bodø, men regionen rundt. (Bildet (f.v.) Produsent Marie Sivertsen, bibliotekleder Trud Berg, fagleder Sissel Hughes)
article_web Bok og bibliotek 11.01.2019
Nå kan du låne verktøy i Trondheim
Moholt bibliotek satser på utlån av verktøy, alt fra fastnøkler til vinkelsliper. - Gjenbruk gir mindre forbruk og bedre miljø, sier avdelingsleder Lars Danielsen.
article_web Bok og bibliotek 20.12.2018
«Kjære, vi må snakke om lisenser» - behandling av lisenser i akademiske bibliotek
En tidlig morgen på nyåret i 2015 strømmer det på med henvendelser i skranken: «Vi kommer ikke inn i Atekst». Atekst har stengt BIs tilgang og studentene fortviler fordi de trenger Atekst til oppgaven de jobber med.
article_web Bok og bibliotek 11.12.2018
Besøksrekord i nye Longyearbyen folkebibliotek
I fjor flyttet Longyearbyen folkebibliotek inn i nye, flotte lokaler - og doblet besøkstallene fra 2016. - Jeg er skikkelig stolt. Vi har fått det så utrolig fint her. Romslig, lyst og stilrent.
article_web Bok og bibliotek 07.12.2018
En skjult skatt på Blindern
Det monumentale inngangspartiet til HumSam-biblioteket på Blindern, likner litt på antikkens tempel- og bibliotekfasader.
article_print Bok og bibliotek 01.11.2018
Fortsatt fint med meråpent
Tomas Ceesay er ferdig på skolen, og nesten ferdig med ungdomstiden, men han benytter seg fortsatt av meråpent for å treffe venner.
article_print Bok og bibliotek 01.11.2018
2250 euro i purregebyr
En tysk professor leverte tilbake 50 bøker for sent til biblioteket ved Hochschule Niederrhein.
article_print Bok og bibliotek 01.11.2018
Shared reading - litteraturformidling som engasjerer
Det utvikling og metoder for å fornye bibliotekets tilbud og svare på det samfunnsoppdraget biblioteket har fått. Shared Reading kan være ett svar på dette.
article_print Bok og bibliotek 01.11.2018
Mellom forandring og forankring
I løpet av de om lag 15 årene jeg har hatt denne spalten i Bok og bibliotek, er det noen temaer som har gått igjen. Hva er status nå med hensyn til de temaene jeg har prøvd å problematisere i denne perioden? Representerer de fremdeles viktige utfordringer?
article_print Bok og bibliotek 01.11.2018
Det post-digitale samfund eller digitaliseringens væren eller den digitale dannelse
Mange af mine klummer har handlet om forholdet mellem digitale medier og deres allestedsnærværelse og så bibliotekerne. Denne sidste klumme fra min side skal forsøge at samle op på nogle pointer og argumenter præsenteret undervejs.
article_print Bok og bibliotek 01.11.2018

Sider

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt