Alle mediene redigeres i henhold til redaktørplakaten og vær varsom-plakaten.
SEILmagasinet
SEILmagasinet er nært knyttet til forenings-Norge, og har lesere langs hele kysten.
En rekke seilforeninger abonnerer kollektivt på SEILmagasinet. På nett har SEILmagasinet utviklet påmeldingstjeneste og et komplett arrangementssystem for regattaer som store deler av seil-Norge benytter.
Dette knytter SEILmagasinet tett til de mest aktive seilerne i hele landet. Leserne av SEILmagasinet bruker dobbelt så mye penger på båt som båtfolk flest, viser Synovate-undersøkelsen NMF gjennomførte i 2010. De er også de flittigste båtbrukerne.
SEILmagasinets lesere er kjøpesterke og yrkesaktive menn og kvinner spredt langs hele kyst-Norge. Hovedtyngden er mellom 20 og 60 år. Den typiske SEILmagasinet-leseren er lidenskapelig opptatt av sin hobby, og bladet SEILmagasinet beholdes lenge og studeres nøye. Kvalitet gir troverdighet, og en annonse har større oppmerksomhetsverdi i et troverdig miljø. Ni av ti lesere er interesserte i annonsene, ifølge Gallups Fagpressetall.
Fra 2016 er innholdet i SEILmagasinet og Seilas det samme – nesten. Seilas-abonnenter og KNS-medlemmer får Seilas med egne KNS-sider. SEILmagasinet-abonnenter og samarbeidende seilforeninger langs hele norskekysten får SEILmagasinet med egne foreningssider. Innholdet for øvrig er identisk i de to titlene.
For 15 år siden tittet danske Henrik Hansen på en brukt Granada 27, en båt populær i Danmark og i Norge. Den gangen måtte ut med ca 100 000 danske kroner for en slik båt.
Idag har det vært lette vinder over Sardiniakysten og resultatene fra Gullpokalen er snudd opp ned. Best gikk det for Kristian Nergaard, Johan Barne og Trond Solli-Sæther som med to 2.
Det er 22 båter nominert til Årets båt i Europa, og ti av dem er samlet i La Rochelle, Frankrike. Her blir det en interessant samling av nyheter, båter du kan lese mer om i tiden fremover.
Eivind Melleby og mannskapet Joshua Rivkin (USA) er bortskjemt med topplasseringen i VM for Starbåter. I de siste verdensmesterskapene har duoen gull, sølv og bronsemedaljer fra henholdsvis 2017, 2018 og 2019.
Den britisk seileren og verftseieren Peter Morton fra Cowes har utviklet en ny 5.5 meter design sammen konstruktøren David Hollom. Denne utmerker seg ved ekstreme egenskaper i mellom- og mye vind, mens den henger etter i lettvær.
Mens det ble en tett kamp om sølv og bronse, så var Jan Petter Rød og hans lag fra Tønsberg seilforening i egen klasse under norgesmesterskapet i ORCi på Nesodden denne helgen.
I 2010 dro Ousland og Thorleifssons rundt Nordpolen i en 31 fots trimaran. Nå er de nettopp hjemme etter en kort ekspedisjon til Kvitøya, Norges østligste punkt og såvidt over 80 grader nord. Det blir det gode fortellinger av.
Marsaudon Composites hadde tre modeller på programmet da de gikk konkurs. Nå har Xavier Desmarest plukket opp verftet og skal snu det rundt til å bli lønnsomt.