Alle mediene redigeres i henhold til
redaktørplakaten og vær varsom-plakaten.

Skolelederen

skolelederen
Skolelederen utgis av Skolelederforbundet - en fagforening for ledere i oppvekst- og opplæringssektoren. Skolelederen fokuserer på lederspørsmål og ledelse, men inneholder også artikler, stoff og informasjon av interesse for alt personale i skoleverket. Skolelederen når beslutningstakere og innkjøpsansvarlige ved skolene og hos skoleeier.
Opplag: 6 445
Frekvens: 10 utgaver pr år
Skolelederen
Boks 431 Sentrum
0103 OSLO
Tlf 24 10 19 00
Faks
Redaktør
Tormod Smedstad
97 17 43 04
tsm@skolelederforbundet.no
Annonseansvarlig
Lars-Kristian Berg
93 00 33 38
lakris@lakrismedia.no

Utgiver:

Skolelederforbundet


Trykkeri:

Merkur Grafisk AS

Artikler fra mediet

FRA MOBILFORBUD TIL DIGITAL DANNELSE
Med jevne mellomrom brygger det opp til debatt mellom elever, lærere, rektorer og politikere om elevenes bruk av mobiltelefoner i skoletiden. Stadig flere iverksetter et totalforbud eller en sterk begrensning i tilgjengeligheten av disse - gjerne ved at de oppbevares i tøyposer eller låses inn i et såkalt mobilhotell store deler av skoledagen.
article_print Skolelederen 24.09.2018
FRAMTIDA ER NÅ
Kausvol gardsbarnehage jobber systematisk med å forbedre kompetanse og å omsette ny kunnskap i endret praksis.
article_print Skolelederen 24.09.2018
ELEVENE VIL TJENE PÅ BEDRE MELLOMLEDERE
Hvordan får vi de beste mellomlederne i skolen? Kanskje kan noe av svaret være KS´ nyutviklede Led Skole - et verktøy for å utvikle og beholde gode ledere i skolen. Led Skole tilbyr kommunene og fylkeskommunene konkrete verktøy, kunnskapsbaserte anbefalinger og økonomisk støtte.
article_print Skolelederen 24.09.2018
PROFESJONELT SAM ARBEID PÅ TVERS
- Profesjonelt arbeid i skolen innebærer ofte samarbeid i team på tvers av virksomheter, i det vi kan kalle grensesoner.
article_print Skolelederen 24.09.2018
Erfaringer med nytt regelverk mot mobbing
I 4 av 5 mobbesaker er det slik at skole og skoleeier ikke har gjort tilstrekkelig.
article_print Skolelederen 24.09.2018
Det er ikke alt som teller som kan telles
I forrige nummer av Skolelederen refererte jeg de internasjonale forskerne på skoler og skoleledelse, Dennis Shirley og Andy Hargreaves.
article_print Skolelederen 24.09.2018
En god kultur gir godt læringsmiljø
På Rafsbotn skole ved Altafjorden har de tatt i bruk en skolemiljø-MOOC for å utvikle kunnskap og egen praksis i forhold til et bedre læringsmiljø.
article_print Skolelederen 24.09.2018
TIDLIG INNSATS VIRKER
I prosjektet På sporet fikk elever som begynte på skolen, som ble antatt å være i faresonen for å utvikle lese- og skrivevansker, delta i et intensivt treningsopplegg 4 timer i uka i 25 uker. De utviklet markert bedre leseferdigheter enn kontrollgruppa.
article_print Skolelederen 24.09.2018
MISTER DU KONTAKTEN MED HOVEDFELTET ...
Guttas Campus er en 14 dagers intensiv læringscamp. Målgruppa er gutter som nettopp er ferdige med 9. klasse, som sliter på skolen, men som er villige til å bruke to uker av sommerferien til å forbedre seg markant både faglig, sosialt og personlig.
article_print Skolelederen 24.09.2018
«BYGGELEDER» OG REKTOR
Det bygges mange flotte skoler rundt om i landet. Kongsvinger ungdomsskole er en av dem. Det er mange utfordringer ved å være skoleleder og «byggeleder»: gamle skoler skal avvikles, pedagogiske ideer skal ivaretas i nybygget, flytteprosess, nye satsingsområder og etablering og sammensveising av ny personalgruppe.
article_print Skolelederen 24.09.2018

Sider

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt