Alle mediene redigeres i henhold til
redaktørplakaten og vær varsom-plakaten.

Første steg

forste-steg

Første steg er et faglig, politisk tidsskrift med reportasjer, aktuelle fagartikler og debatter med hovedvekt på barnehage og oppvekst. Målgruppen er barnehagelærere, barnehagelærerstudenter og styrere i barnehager, men også høgskolelærere og fagfolk tilknyttet de kommunale barne- og oppvekstetatene.

Første steg er et medlemsblad for barnehagelærerne i Utdanningsforbundet og et fagtidsskrift du kan abonnere på.

Første steg har et godkjent opplag på 28.641 ifølge Fagpressens Mediekontroll. Første steg utgis av Utdanningsforbundet, og er et fritt og uavhengig tidsskrift under Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten.

Antall lesere: 37 000 (Ipsos MMI 1. halvår 2012)
Opplag: 28 641
Frekvens: 4 utgaver pr år
Første steg
Hausmannsgate 17
0134 Oslo
Tlf +47 93 04 20 94
Faks
Redaktør
Line Fredheim Storvik
24 14 23 51
930 42 094
linsto@udf.no
Annonseansvarlig
Hilde Aalborg
911 99 989
ha@utdanningsnytt.no

Utgiver:

Utdanningsforbundet


Trykkeri:

Ålgård Offset AS

Artikler fra mediet

Hedda Kise: - Føltes godt å bli sett i barnehagen
Programleder Hedda Kise er opptatt av at barn skal føle seg sett i barnehagen. Det ble avgjørende for at hun selv følte seg trygg. Den trygge klippen i barnehagen var en ansatt som så meg. Det var viktig for meg at hun var der.
article_web Første steg 12.12.2018
Barnehagelærerutdanning: Finnes ingen oversikt over masterstudenter
Regjeringen ønsker at flere barnehagelærere skal ta mer utdanning. Likevel finnes det ingen oversikt over antallet masterstudenter. Et av målene i kompetansestrategien er å få flere barnehagelærere til å ta mastergrad.
article_web Første steg 11.12.2018
Her kan barnehaglærere ta mastergard
Siri-Mari Horvei og Evelyn Eggum er to av stadig flere barnehagelærere som tar mastergrad ved siden av jobb. Det kan gi nye karrièreveier og økt lønn. Hvert år tar mange hundre barnehagelærere masterutdanning i Norge.
article_web Første steg 10.12.2018
Rapport om barnehagelærerrollen: - Flere barnehagelærere bør ha master
Flere styrere og barnehagelærere med mastergrad er noen av forslagene i en ny rapport om barnehagelærerollen. Barnehagelærerutdanningen bør også endres. -Vi må styrke ledernivået i barnehagen. Masterkrav for styrere kan være et godt tiltak.
article_web Første steg 05.12.2018
Rapport om barnehagelærerollen: Nye krav til fremtidens barnehagelærere
Fremtidens barnehagelærere må ha solid fagkompetanse og tåle stadig nye krav om utvikling. De må få faglig frihet og styrerne bør ha mastergrad, ifølge ny rapport. Barnehagelærerrollen er en kompleks profesjonalitet.
article_web Første steg 05.12.2018
Hvorfor orker hun ikke gi meg en klem?
Barnehageansatte kan møte foreldre som er livstruende syke. Ved hjelp av de riktige ordene og handlingene kan vi hjelpe barnet deres gjennom en tung tid.
article_web Første steg 04.12.2018
Slik er vilkårene for de yngste barnas sosiale samspill i barnehagen
De yngste barnas spontane samværsformer som dansing, dunking og roping er barnas viktigste sosiale læringsarena. Barnehageansattes ønske om ro, orden og pedagogisk fremdrift kan fort legge lokk på dette.
article_web Første steg 02.12.2018
Å gi barna digital danning er mer enn å dele et nettbrett i barnehagen
Digital danning er mer enn å dele et nettbrett i barnehagen. Det kan være å kombinere det digitale med andre aktiviteter, som å spille inn egen musikk og høre på det etterpå.
article_web Første steg 29.11.2018
Berit Bae: - Barn trenger voksne som er til stede i barnehagen hele dagen
Skal barn bli møtt med respekt og ha medvirkning i barnehagen, slik de ifølge loven har krav på må det være nok voksne til stede hele tiden. Det er det ikke ennå, mener Berit Bae.
article_web Første steg 27.11.2018
Når oppdragelse forsvinner fra rammeplanen vil kun læring stå igjen
I den siste rammeplan for barnehagen er ordet oppdragelse ute. Når oppdragelse forsvinner, vil kun læring stå igjen. Oppdragelsesbegrepet ble fjernet og danningsbegrepet ble lagt til barnehagens formålsparagraf i 2008.
article_web Første steg 26.11.2018

Sider

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt