Kjøttbransjen
22.02.2018
2017 ble et bunnår for lærlinger i private kjøttbedrifter og utsiktene framover synes dystre. Kun seks bedrifter har overfor Opplæringskontoret for Salgs- og Matbransjen (KOM) signalisert at de vil ha lærlinger i år og de nærmeste årene.
Leder i KOM, Britt Kristiansen, karakteriserer dette som skremmende og roper nå et varsko.
KOMPETANSEN FORVITRER
- Nå må private kjøttbedrifter våkne. Den framtidige kompetansen i kjøttfaget er i ferd med å forvitre fordi så få bedrifter ønsker å ta inn lærlinger. Vi er nå i en situasjon hvor Matfagene, der kjøttfagene ligger, er i ferd med å bli lagt ned flere steder i landet vårt. Slik kan vi ikke ha det om målsettingen er en bransje med kvalifiserte ansatte. KOM ba privat kjøttbransje om tilbakemelding på hvor mange lærlinger de ønsker i fremtiden, og det var et veldig skuffende svar vi fikk. Kun seks bedrifter ønsket lærlinger, fastslår Britt Kristiansen. Hennes opplæringskontor jobber i 11 fylker i Norge.
SITTER PÅ GJERDET
Gå til medietKOMPETANSEN FORVITRER
- Nå må private kjøttbedrifter våkne. Den framtidige kompetansen i kjøttfaget er i ferd med å forvitre fordi så få bedrifter ønsker å ta inn lærlinger. Vi er nå i en situasjon hvor Matfagene, der kjøttfagene ligger, er i ferd med å bli lagt ned flere steder i landet vårt. Slik kan vi ikke ha det om målsettingen er en bransje med kvalifiserte ansatte. KOM ba privat kjøttbransje om tilbakemelding på hvor mange lærlinger de ønsker i fremtiden, og det var et veldig skuffende svar vi fikk. Kun seks bedrifter ønsket lærlinger, fastslår Britt Kristiansen. Hennes opplæringskontor jobber i 11 fylker i Norge.
SITTER PÅ GJERDET