NNN-arbeideren
16.10.2025
Med skoleboller og surdeig vant et norsk bakerlag med tillitsvalgte over proffe konkurransebakere i Kina. Men NNN-delegasjonen tok med seg mer inspirasjon enn gull hjem i bagasjen.
Hvis europeisk musikk kan bli Big in Japan, så kan vel norske bakere bli Big in China. Spør bare Trine Tomasgard, som sammen med Patrick Gaassand tok gull i tøff konkurranse mot to kinesiske lag.
- Vi ble veldig overraska, men dommerne likte kunnskapen om og måten vi brukte råvarene. Og smaken, så klart, sier baker Tomasgard.
LEKER IKKE BUTIKK
Duoen jobber vanligvis på henholdsvis Bakehuset Molde og Søtt+Salt i Bergen, der de også er tillitsvalgt. Hverdagen er langt unna konkurransene i Kina. I industrihverdagen går det mer i tonn, men i konkurransen var det nede på gram.
- De er nok litt mer nøye i Kina. De jobber med linjal og perfeksjon, men vi er nok mer opptatt av smak, sier Tomasgard.
Det norske laget serverte skoleboller og kanelknuter, to typer grovbrød og wienerbrød. De var gode som gull, skulle det vise seg.
Slik gikk det ikke med
Les opprinnelig artikkel- Vi ble veldig overraska, men dommerne likte kunnskapen om og måten vi brukte råvarene. Og smaken, så klart, sier baker Tomasgard.
LEKER IKKE BUTIKK
Duoen jobber vanligvis på henholdsvis Bakehuset Molde og Søtt+Salt i Bergen, der de også er tillitsvalgt. Hverdagen er langt unna konkurransene i Kina. I industrihverdagen går det mer i tonn, men i konkurransen var det nede på gram.
- De er nok litt mer nøye i Kina. De jobber med linjal og perfeksjon, men vi er nok mer opptatt av smak, sier Tomasgard.
Det norske laget serverte skoleboller og kanelknuter, to typer grovbrød og wienerbrød. De var gode som gull, skulle det vise seg.
Slik gikk det ikke med


































































































