Kjøttbransjen
06.10.2025
Kampen om dyrene preger hele sesongen. Alle slakteriene vil skaffe seg nok lam.
- Vi kjøper alt vi kan få tak i, sier daglig leder Ove Malvin Knutsen i Fatland Oslo.
Lammesesongen er årets mest intense periode i kjøttbransjen. På vel to måneder skal over 900 000 dyr slaktes.
Sesongtoppen
I slutten av oktober, på en tirsdag midt i lammesesongen, sto mange dyr i båser hos Fatland Oslo.
- Vi håper å slakte rundt 30 000 i løpet av sju-åtte uker.
Denne tirsdagen sto 460 dyr i kjelleren. Alle ventet på samme skjebne.
- Det er hard kamp om dyrene, for alle vil ha tak i lam, sier Knutsen.
Færre lam, tyngre slakt
I 2023 ble 944 000 lam sl
Gå til medietLammesesongen er årets mest intense periode i kjøttbransjen. På vel to måneder skal over 900 000 dyr slaktes.
Sesongtoppen
I slutten av oktober, på en tirsdag midt i lammesesongen, sto mange dyr i båser hos Fatland Oslo.
- Vi håper å slakte rundt 30 000 i løpet av sju-åtte uker.
Denne tirsdagen sto 460 dyr i kjelleren. Alle ventet på samme skjebne.
- Det er hard kamp om dyrene, for alle vil ha tak i lam, sier Knutsen.
Færre lam, tyngre slakt
I 2023 ble 944 000 lam sl


































































































