NNN-arbeideren
16.10.2025
En tørket tyr fra Bergen har for evig spist seg inn i det norske kjøkkenet.
«Vi kan ikke bare satse på Toro heller, vøttø».
Setningen fra samfunnsfaglæreren på videregående har i mange år stått fast i hodet mitt. Hva mente han egentlig? Hadde likestillingen gått for langt? Var det for å provosere fram feministene i våre gutt-snart-mann-sinn? Eller kanskje var Torgeir bare lei av at ungene maste om Toro-lasagne før fotballtreninga?
Heldigvis rister klubbleder Robert Kollevåg journalistens tanker på plass. Det gjelder nemlig å følge med når suppefabrikken kjører for fullt.
TYREN SOM SKARRER
For når NNN-arbeideren kommer fram til pakkeriavdelingen, så går 5.000 poser med tomatsuppe gjennom maskinen i timen. 5.000 måltider. Rundt 90 i minuttet.
- Dette er en av heltene våre, hverdagsheltene som vi selger mye av, sier operatør Thor-Olav Holmefjord.
Før han må løpe av gårde og rette opp i en liten feil. Et lite minutt igjen, og pakkerimaskinen går for fullt igjen. En dæsj med tørka tomater og nogo attåt, og posen limes igjen og sendes videre til lageret.
Tomatsuppeposene er blant produktene det går aller mest av. Det sier ikke så rent lite i en fabrikk som
Les opprinnelig artikkelSetningen fra samfunnsfaglæreren på videregående har i mange år stått fast i hodet mitt. Hva mente han egentlig? Hadde likestillingen gått for langt? Var det for å provosere fram feministene i våre gutt-snart-mann-sinn? Eller kanskje var Torgeir bare lei av at ungene maste om Toro-lasagne før fotballtreninga?
Heldigvis rister klubbleder Robert Kollevåg journalistens tanker på plass. Det gjelder nemlig å følge med når suppefabrikken kjører for fullt.
TYREN SOM SKARRER
For når NNN-arbeideren kommer fram til pakkeriavdelingen, så går 5.000 poser med tomatsuppe gjennom maskinen i timen. 5.000 måltider. Rundt 90 i minuttet.
- Dette er en av heltene våre, hverdagsheltene som vi selger mye av, sier operatør Thor-Olav Holmefjord.
Før han må løpe av gårde og rette opp i en liten feil. Et lite minutt igjen, og pakkerimaskinen går for fullt igjen. En dæsj med tørka tomater og nogo attåt, og posen limes igjen og sendes videre til lageret.
Tomatsuppeposene er blant produktene det går aller mest av. Det sier ikke så rent lite i en fabrikk som


































































































