Kjøttbransjen
22.03.2018
TRONDHEIM / OSLO - Det er avgjørende at alle slakteriene i Norge følger tett opp sine svineprodusenter og det er helt uakseptabelt at vi har besetninger som ikke følger gjeldende regler og ikke har en akseptabel dyrevelferd. All norsk gris skal ha god dyrevelferd!
Styreleder Ståle Gausen i KLF er krystallklar når han i dette intervjuet med Kjøttbransjen oppfordrer norske slakterier til nulltoleranse i forhold til dyrevelferd på gris. Med andre ord være nøye med å instruere sine produsenter om at dyrevelferd må tas på alle største alvor. Han peker i den forbindelse på de markedsmessige konsekvensene av scrapie-saken på sau, og narasin-saken på kylling.
- Det vil kunne skape svært alvorlig markedsmessig- og økonomisk utfordring hvis næringen ikke har tillit hos forbrukeren. Slakteriene har et ansvar for å følge opp sine produsenter, både som gode rådgiver, støttespillere og «kontrollører» - dog i nært samarbeid med produsenten og veterinærene, påpeker Gausen.
FLERE KRITIKKVERDIGE FORHOLD
Økt fokus på dyrevelferd på slakter
Gå til mediet- Det vil kunne skape svært alvorlig markedsmessig- og økonomisk utfordring hvis næringen ikke har tillit hos forbrukeren. Slakteriene har et ansvar for å følge opp sine produsenter, både som gode rådgiver, støttespillere og «kontrollører» - dog i nært samarbeid med produsenten og veterinærene, påpeker Gausen.
FLERE KRITIKKVERDIGE FORHOLD
Økt fokus på dyrevelferd på slakter


































































































