Kjøttbransjen
22.03.2018
ÅS Det er nå mulig å bruke hurtige målemetoder for å kartlegge svinekjøttets vannbindingsevne. Forskning som Nofima-stipendiat Petter Vejle Andersen har gjort i sin doktorgrad, slår fast dette.
Målemetodene Andersen har jobbet med, er såkalte spektroskopiske metoder. Det vil si metoder som bruker lysspekter til å måle ulike egenskaper i for eksempel kjøtt. Han har vært tilknyttet forskningsprosjektet
H2O-monitor - Overvåking av mekanismer som styrer vannbindingsevne i kjøtt.
FORUTSER VÆSKETAP
- Jeg har testet flere ulike metoder, og ser at Raman-spektroskopi egner seg best til å forutsi væsketap. For Raman gjør det mulig å undersøke på molekylnivå, og få oversikt over molekylbindinger. Utfra molekylbindingene kan jeg estimere pH-verdi og proteinnedbrytning, og begge disse forholdene er viktig for vannbindingsevnen, forklarer Petter Vejle Andersen.
Vannbindingsevne (VBE) er en av de aller viktigste k
Gå til medietH2O-monitor - Overvåking av mekanismer som styrer vannbindingsevne i kjøtt.
FORUTSER VÆSKETAP
- Jeg har testet flere ulike metoder, og ser at Raman-spektroskopi egner seg best til å forutsi væsketap. For Raman gjør det mulig å undersøke på molekylnivå, og få oversikt over molekylbindinger. Utfra molekylbindingene kan jeg estimere pH-verdi og proteinnedbrytning, og begge disse forholdene er viktig for vannbindingsevnen, forklarer Petter Vejle Andersen.
Vannbindingsevne (VBE) er en av de aller viktigste k


































































































