AddToAny

Skogen med det rare i

Ti minutt frå Sandane sentrum i Gloppen finst ein sti heilt utanom det vanlege. Hbegeistra.
ar ikkje du sett Trivselsskogen? Åh, då gler eg meg til å vise deg, seier Knut Roger Nesdal Nesdal er næringssjef i Gloppen kommune, men når vi møter han er han først og fremst initiativtakar og dugnadsansvarleg for Trivselsskogen, eit nyetablert turområde like ved Sandane sentrum bygd kring ulike utsiktspunkt og «attraksjonar». Kva med ein tur til Kjærleiksskogen, Solplatået eller Fosseteateret?
- Norge er jo proppfullt av stiar, men veldig få har fokus på det som er på sida av stien. Det er der vi skil oss ut, fortel Nesdal.

LUFTSLOTTET SOM BLEI BYGD
Vi legg av garde frå sentrum ein torsdag i kveldstimane. Her står ein stor varde som markerer starten for ruta. Kvite hjarter i asfalten viser veg. Det er ikkje lenge sidan statsminister Erna Solberg gjekk her i samband med opninga av turområdet, kor ho blant anna uttalte at «Dette er Norge på sitt aller finaste, sjølv om det manglar Bryggen i Bergen».
Etter ti minutt på beina er lyden frå E39 bytta ut med fuglekvitter og tre som raslar i den svale brisen. Asfalt har blitt til sti. Og det tek ikkje lang tid før vi er ved første stopp: Trygg i naturen-campen. Her er det gapahukar, store bord og sitjeplassar, grillar, ja til og med steinomn som ein kan leige. Det er oppheng til hengekøyer og eit amfi.
Vi trakkar vidare på brei sti, fleire stader er det gamle traktorvegar som har blitt «greve» fram. Før Trivselsskogen kom, var det lite trafikk i dette om
Gå til mediet

Flere saker fra Fjell og Vidde

Kristin F. Olsen
Fjell og Vidde 10.02.2020
Rundt Finse kvistes skiløypene tidlig, og hele vinteren er det helgeåpen vaffelbu 1600 meter over havet. En helg ved den forblåste stasjonen langs Bergensbanen gir både ekspedisjonsfølelse, skiglede og behagelig hytteliv.
Fjell og Vidde 10.02.2020
Det beste med våren er at det fortsatt er vinter i fjellet. I neste utgave får du guiden til landets fineste vårski-klassikere.
Fjell og Vidde 10.02.2020
Kvier du deg for å overnatte i telt om vinteren fordi det høres kaldt og ubehagelig ut? Med riktig utstyr og gode rutiner kan vinterteltingen bli en positiv opplevelse.
Fjell og Vidde 10.02.2020
Hytta er del av den norske kulturen - men også av naturen og økonomien. Klimakrisen gjør at hyttebygging kommer til å bli en større politisk stridssak i årene fremover.
Fjell og Vidde 10.02.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt