Kjøkkenskriveren
12.12.2016
Fra 1. januar gjør regjeringen det lettere for private leverandører å ta over viktige oppgaver ved norske sykehus. - Funksjoner i sykehus som renhold, vaskeri, økonomiog regnskaps og administrasjon utgjør viktige deler i et helhetlig pasientforløp. God matservering i et sykehus dreier seg ikke bare om kjøkkentjenester, mener Delta.
Også Kost- og ernæringsforbundet er skeptisk til at regjeringen vil slippe til private for å levere mat, drifte kantiner og utføre renhold på sykehusene fra neste år.
- Det er ikke en alminnelig cateringtjeneste vi snakker om. Mange pasienter har svært spesielle behov, sier leder Arnt Steffensen.
Mat som serveres til syke og pleietrengende skal lages ut fra den enkelte pasients sykdomsbilde og individuelle behov. Det dreier seg om dietter, allergier, spesialkost, ønskekost og tilrettelagt mat. - Ved å ha matpro
Gå til mediet- Det er ikke en alminnelig cateringtjeneste vi snakker om. Mange pasienter har svært spesielle behov, sier leder Arnt Steffensen.
Mat som serveres til syke og pleietrengende skal lages ut fra den enkelte pasients sykdomsbilde og individuelle behov. Det dreier seg om dietter, allergier, spesialkost, ønskekost og tilrettelagt mat. - Ved å ha matpro