AddToAny

KOMBIDAMPERE TIL BESVÆR

KOMBIDAMPERE TIL BESVÆR
Bergen kommune vil erstatte kombidampere med komfyrer og koketopper på sykehjemmenes postkjøkken. Dette er å gå tilbake til 70-tallet, mener Ronny Nilsen, leder av Kost- og ernæringsforbundet, avdeling Hordaland. - Uenig, sier Rune Eidset i Byrådsavdeling for helse og omsorg i Bergen kommune.
I april i fjor ble Bergen kommunes eget produksjonskjøkken, Gullstølen, lagt ned. Kommunen inngikk en femårs-avtale med Matvarehuset, som skal levere middag til 19 av kommunen 25 alders- og sykehjem.
I februar ble det sendt ut et skriv fra Matvarehuset via Byrådsavdeling for helse og omsorg med instrukser for hvordan sluttilberedningen av maten skal skje på postkjøkken. I skrivet står det blant annet at kombidampere skal byttes ut med ordinær komfyr. «For mange mottakssteder har bruk av kombidampere imidlertid vært utfordrende å bruke da verktøyet for mange er ukjent og derfor kan være noe skremmende, og det har ikke vært løpende opplæring fra ovnsleverandør».
Videre heter det at Matvarehuset med bakgrunn i denne utviklingen har gjennomført et prosjekt med hovedmål «å heve matkvaliteten ytterligere ved sluttilberedningen, og samtidig øke matlysten ved å få mer matlukt i «korridorene», forenkle håndteringen av produktene ved oppvarming og servering, og senke terskelen (kompetansebehovet) ved sluttilberedning (ufarliggjøring)».

LITE GJENNOMTENKT LØSNING
Dette har fått Ronny Nilsen i Hordalands-avdelingen til å reagere. I et brev til Byrådsavdeling for helse og omsorg gir han uttrykk for bekymring for matkvaliteten.
- Det er en kjensgjerning at maten som serveres på sykehjem i dag er a
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Sprøtt, spicy og friskt - fritert sild med thaisalat er en artig måte å tilberede en tradisjonell råvare på! Hva med å prøve den neste gang du har lyst på noe nytt og spennende til middag?
Kjøkkenskriveren 02.09.2024
Sommeren 2024 handlet ikke om agurknytt, men om potetprisene. Høye priser på poteter engasjerer mye, til tross for at de ellers har mistet mye popularitet.
Kjøkkenskriveren 02.09.2024
Aldri før har så mange fullført videregående opplæring. Tall fra SSB viser at 82,2 prosent av elevene som startet i 2017, fullførte innen seks år, en økning på 1,2 prosentpoeng fra forrige kull.
Kjøkkenskriveren 02.09.2024
To av tre hjemmeboende eldre som mottar hjemmetjenester er underernærte eller i risiko for underernæring, ifølge en studie.
Kjøkkenskriveren 02.09.2024
Essity, produsenten bak Tork, lanserer tre nye luksussåper for hoteller, serveringssteder og kontorer.
Kjøkkenskriveren 02.09.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt