AddToAny

I grenselandet

Det handler om å utvikle seg selv. Pasientrelasjonen. Sitt eget virke. Bør vi våge mer? Utfordre oss selv og andre i større grad? Leve mer i grenselandet mellom det behagelige og det ubehagelige?
«Endring og utvikling hos pasientene fordrer en villighet til å ta risiko og arbeide i grenselandet mellom det behagelige og ubehagelige, mellom sitt eget og den andres». Dette er av konklusjonene i artikkelen «Psykomotoriske fysioterapeuters beskrivelse og håndtering av utfordringer i pasientrelasjonen - en intervjustudie», ført i pennen av May-Linn Rygg og Helle Rønn-Schmidt.

Nettopp det å befinne seg i et grenseland mellom det «ubehagelige» og det «behagelige» er noe vi alle må med jevne mellomrom - og i ulike sammenhenger. Jeg vil tro også Margrethe Renstrøm opplever dette som fysioterapeut. Hun har garantert opplevd det som lengdehopper på internasjonalt toppnivå. Nå er hun i gang med egen praksis uten driftstilskudd midt i Oslo. Dette kan for de fleste oppleves som en utfordrende øvelse. Jakten på pasienter, jakten på å bli oppfattet s

Les mer

Flere saker fra Fysioterapeuten

Prosjektet er ifølge Lennart Bentsen ved NTNU en del av NORHED (Norwegian Programme for Capacity Development in Higher Education and Research for Development), som jobber for å styrke utdanning,
Fysioterapeuten 31.03.2023
Vi har alle et forhold til kunnskapsbasert praksis. Begrepet. De fleste har også hørt om begrepets trebeinte stamme: Forskning, erfaring og brukermedvirkning.
Fysioterapeuten 31.03.2023
Helseminister Ingvild Kjerkol presenterte på pressekonferansen folkehelsetiltak for perioden 2023-2027. Ifølge helseministeren vil de utjevne de sosiale forskjellene i helse.
Fysioterapeuten 31.03.2023
Magnussen sa at utvalget har jobbet med rapporten i knapt 13 måneder.
Fysioterapeuten 31.03.2023
Episode 17 - Kunnskap og kunnskapens makt Svært mange har nok hørt om kunnskapsbasert praksis. Men hva er egentlig kunnskap? Hvilken type kunnskap er det som i dag anses som «gyldig», og som dominerer forskningsfeltet?
Fysioterapeuten 29.03.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt