AddToAny

Eventyraren STEIN P. AASHEIM fortel no om sin lengste ekspedisjon: LIVET.

Denne teksten kunne ha starta usedvanleg mange eksotiske og spektakulære stader.
På ein hesterygg i Mongolia.
I Heftyes renne på Store Skagastølstind. Skummelt nære ei bresprekk på Khumbu-breen, på det høgste fjellet i verda.
I ein isande kald nordvegg på Eiger i Sveits. I ein klam jungel i Papua New Guinea. På ein sykkel i Sahara.
På ei tømmerflåte på Glomma. Dinglande i eit tau på Great Trango Tower. I ein kano ned South Nahanni River i Canada. I eit telt i Antarktis.

- Eg synest ikkje det er så moro å snakke om ting eg har gjort, seier Stein P. Aasheim.
- Eg opplever det som litt skrytete. «Og så har eg gjort ditt og så har eg gjort datt».
Om du umiddelbart tenkjer «er det ikkje nett dette han har halde på med i ei rekke bøker og foredrag?», er Aasheim den første til å påpeike paradokset.
Han utdjupar: - Då eg jobba som journalist, hugsar eg at det var stas å intervjue dei gamle pionerane, berre i kraft av at dei var gamle og representerte ei anna tid, det var nesten det same kva dei sa. Eg lurer på om eg er blitt ein sånn no.
- Du opplever at det er det du har gjort tidlegare som gjer deg interessant, ikkje kven du er i dag?
- Eg har jo brukt heile livet på å formidle og gjere alt eg har gjort kjent. Det er ikkje slik at eg plutseleg skal ta avstand frå alt dette
Gå til mediet

Flere saker fra Fjell og Vidde

Forfatter og friluftsekspert Marius Nergård Pettersen deler råd og erfaringer med turutstyr.
Fjell og Vidde 19.04.2023
Ull kan brukes året rundt, også til trening med høy intensitet. Det er 100% naturlig, har fantastiske pusteegenskaper og er temperatur-regulerende. Vi har produsert kvalitetsplagg i ull siden 1939 og har stort fokus på å lage plagg med lang levetid, tekniske funksjoner og av myk merinoull.
Fjell og Vidde 19.04.2023
Det kjennes godt å dele gleder.
Fjell og Vidde 19.04.2023
DNT er en forening som elsker sin historie, og som sjelden lar en anledning til å fortelle om den gå fra seg. Men det finnes et unntak: For hvem var nazistene i DNT?
Fjell og Vidde 19.04.2023
Alle mennesker har like stor rett til å være seg selv. Dessverre er det fortsatt behov for å løfte frem dette, og minne om at alle mennesker er like mye verdt.
Fjell og Vidde 19.04.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt