Kjøkkenskriveren
12.06.2018
I 25 år har hun forsøkt å friste seerne til å prøve ut nye råvarer, matretter og teknikker - og ikke minst inspirere oss til å lage maten selv. Møt TV2-kokk Wenche Andersen i God Morgen Norge,som mener det skorter mer på vilje enn kunnskap rundt om på de norske kjøkken.
- Tilgangen til kunnskap har aldri vært større. Du kan google «Har fire koteletter hva gjør jeg», og det strømmer inn med oppskrifter og råd, sier Wenche Andersen.
Hun har akkurat tilbakelagt en sending av «Wenches kjøkken» og klokken er ennå ikke lunsj. Til å ha vært på beina før hanen galer ser hun misunnelsesverdig frisk og opplagt ut. Selv om hjelpen bare er et tastetrykk unna, medgår hun at mange har store kunnskapshull når det kommer til matlaging. Kanskje ikke så rart når skolen nedprioriterer undervisningen i mat og helse. Det burde vært omvendt, mener hun, vi som har så mange fantastiske råvarer, fire årstider og dermed stor variasjon i tilgangen i løpet av året. - Manglende kunnskap kan føre til unødvendig matsvinn. Her har vi en stor formidlingsjobb å gjøre. Jeg er oppdratt til at man ikke skal kaste mat. Da må man ta i bruk alle sansene; lukte, smake og se for å vurdere om maten er skjemt eller ikke. Og ta en titt inn i kjøleskapet og skrive handleliste før man går i butikken. Det handler om respekt for bonden, råvarene, miljøet - og ikke minst lommeboka.
SKRAVLEBØTTE
Wenche Andersen er utdannet restaurantkokk og kostøkonom, eller kostholdsøkonom som det het på 70-tallet. Før hun ble TV-kjendis jobbet hun som kokk både på sykehus og sykehjem; Lovisenberg sykehus, sykehuset på Elverum og Solvang sykehjem i Oslo. Hun har også vært husmor ved Sebbelow Stiftelse, som var et hjem for enslige mødre.
For Kost- og ernæringsforbundets medlemmer er Wenche Andersen også kjent som dommer under lagkonkurransen NM i institusjonskokkfaget, da den var lagt til Matfestivalen i Ålesund. Hun innrømmer at hun gjerne tar en titt i søppelbøttene når hun er dommer for å sjekke hvor flinke kok
Gå til medietHun har akkurat tilbakelagt en sending av «Wenches kjøkken» og klokken er ennå ikke lunsj. Til å ha vært på beina før hanen galer ser hun misunnelsesverdig frisk og opplagt ut. Selv om hjelpen bare er et tastetrykk unna, medgår hun at mange har store kunnskapshull når det kommer til matlaging. Kanskje ikke så rart når skolen nedprioriterer undervisningen i mat og helse. Det burde vært omvendt, mener hun, vi som har så mange fantastiske råvarer, fire årstider og dermed stor variasjon i tilgangen i løpet av året. - Manglende kunnskap kan føre til unødvendig matsvinn. Her har vi en stor formidlingsjobb å gjøre. Jeg er oppdratt til at man ikke skal kaste mat. Da må man ta i bruk alle sansene; lukte, smake og se for å vurdere om maten er skjemt eller ikke. Og ta en titt inn i kjøleskapet og skrive handleliste før man går i butikken. Det handler om respekt for bonden, råvarene, miljøet - og ikke minst lommeboka.
SKRAVLEBØTTE
Wenche Andersen er utdannet restaurantkokk og kostøkonom, eller kostholdsøkonom som det het på 70-tallet. Før hun ble TV-kjendis jobbet hun som kokk både på sykehus og sykehjem; Lovisenberg sykehus, sykehuset på Elverum og Solvang sykehjem i Oslo. Hun har også vært husmor ved Sebbelow Stiftelse, som var et hjem for enslige mødre.
For Kost- og ernæringsforbundets medlemmer er Wenche Andersen også kjent som dommer under lagkonkurransen NM i institusjonskokkfaget, da den var lagt til Matfestivalen i Ålesund. Hun innrømmer at hun gjerne tar en titt i søppelbøttene når hun er dommer for å sjekke hvor flinke kok


































































































