AddToAny

Det statiske ståstativet

- Jeg er redd for at «faglig» og «etisk» i dette tilfellet dessverre går på bekostning av hverandre, og blir dyrt for barnet. Dette skriver Vegard Horne i et nytt tilsvar til Nina Kløve. Det handler fortsatt om ståstativ!
Skrevet av Vegard Horne, universitetslektor ved bachelorprogrammet i ergoterapi, det helsevitenskapelige fakultet ved UiT, Norges arktiske universitet.

Takk til Nina Kløve ved NorCP som med sitt svar (1) igjen bidrar til å holde en viktig debatt aktuell. Dessverre opplyser hun om at dette blir hennes siste bidrag i debatten. Det er leit da det gjenstår ubesvarte spørsmål. Et eksempel er om NorCP kartlegger barnas meninger om anvendelsen av ståstativ. Det hadde vært interessant å vite sett i lys av hvor viktig det er med brukermedvirkning ved så fysisk inngripende tiltak. Utover dette er det inspirerende å høre fra ulike hold at debatten har skapt diskusjoner på fagfeltet. Jeg ønsker at flere deler sine meninger offentlig.

Definisjonsmakt og avmakt

Kløve har rett i at ord er makt. Språk er meningskonstituerende og bidrar til å skape og opprettholde forståelseshorisonten vår. Dette ble tydelig for meg etter å ha studert begrunnelsestekster for ståstativ til barn. Det ble beskrevet hvordan barnets «tilstand» var i den skrivende stund, og hvordan det enkelte barnet «egentlig» burde være. Ståstativet kunne på bakgrunn av dette tolkes til å være et konkret sted, nesten som et stillas hvor fysisk utvikling, oppvekst og sosialisering skulle konstrueres og

Les mer

Flere saker fra Fysioterapeuten

Prosjektet er ifølge Lennart Bentsen ved NTNU en del av NORHED (Norwegian Programme for Capacity Development in Higher Education and Research for Development), som jobber for å styrke utdanning,
Fysioterapeuten 31.03.2023
Vi har alle et forhold til kunnskapsbasert praksis. Begrepet. De fleste har også hørt om begrepets trebeinte stamme: Forskning, erfaring og brukermedvirkning.
Fysioterapeuten 31.03.2023
Helseminister Ingvild Kjerkol presenterte på pressekonferansen folkehelsetiltak for perioden 2023-2027. Ifølge helseministeren vil de utjevne de sosiale forskjellene i helse.
Fysioterapeuten 31.03.2023
Magnussen sa at utvalget har jobbet med rapporten i knapt 13 måneder.
Fysioterapeuten 31.03.2023
Episode 17 - Kunnskap og kunnskapens makt Svært mange har nok hørt om kunnskapsbasert praksis. Men hva er egentlig kunnskap? Hvilken type kunnskap er det som i dag anses som «gyldig», og som dominerer forskningsfeltet?
Fysioterapeuten 29.03.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt