Kjøkkenskriveren
30.10.2025
Sardiner i olje, tunfiskrøre og røkt brisling. Hermetisk fisk er så mye mer enn bare makrell i tomat. Salget av fisk og sjømat på boks har faktisk mer enn doblet seg i år, mye takket være en trend blant unge voksne på sosiale medier.
NÅR NOE BLIR en trend på sosiale medier, tar det fort helt av. Det er ikke så lenge siden butikkhyllene var tomme for fetaost. I sommer var det agurken som ble sesongens store stjerne. Nå er det hermetisk fisk som alle skal ha på menyen. Emneknaggen «tinned fishtok» har hittil blitt delt over 14 000 ganger på TikTok. Norgesgruppen melder at salget har gått opp med 119 prosent hittil i år.
HERMETIKK, TAKK!
Dette er gode nyheter for alle som vil ha oss til å spise mer fisk og sjømat. Og Annechen Bahr Bugge, matsosiolog og forsker ved Forbruksforskningsinstituttet SIFO, mener trenden har kommet for å bli. Til nrk.no sier hun at interessen for tradisjonelle råvarer og gamle teknikker er på full fart tilbake. Også norske kokker løfter fram både lokale råvarer og herme-
WRAPS MED KIPPERSMOUSSE (2 p) Røkt sild, også kalt kippers, er perfekt som mellommåltid eller tapas. Rask og enkel mat som er god, n�
Gå til medietHERMETIKK, TAKK!
Dette er gode nyheter for alle som vil ha oss til å spise mer fisk og sjømat. Og Annechen Bahr Bugge, matsosiolog og forsker ved Forbruksforskningsinstituttet SIFO, mener trenden har kommet for å bli. Til nrk.no sier hun at interessen for tradisjonelle råvarer og gamle teknikker er på full fart tilbake. Også norske kokker løfter fram både lokale råvarer og herme-
WRAPS MED KIPPERSMOUSSE (2 p) Røkt sild, også kalt kippers, er perfekt som mellommåltid eller tapas. Rask og enkel mat som er god, n�


































































































