Kjøkkenskriveren
12.12.2016
Kostøkonomutdanningen ville ha vært 60 år i år, om den ikke ble lagt ned i fjor. Men utdanningen lever fortsatt i beste velgående i stillingsannonser.
Nygård kjøkken i Sandefjord kommune søker to nye kokker. I forbindelse med den ene stillingen står det i utlysningen: «Det foretrekkes at søkere til 100 % stillingen er utdannet kostøkonom eller har annen relevant utdanning».
Kjøkkensjef Erlend Eliassen, som selv er kostøkonom, begrunner kravet til stillingen slik:
- Vi ønsker kvalitet - og vi leter etter nye kokker som har et videre perspektiv på det vi driver med. Fagutdannete kokker som også er kostøkonomer, vet vi innehar kunnskap om helhetlig ledelse, ernæring og har en god økonomisk forståelse. Vi får en god pakke, for å si det slik.
Eliassen synes det er en tragedie for hele storkjøkkenbransjen at Bachelor i kostøkonomi, ernæring og ledelse ikke eksisterer lenger.
- Vi har store utfordringer i eldreomsorgen og helsevesenet for øvrig med feil- og underernæring. Hvis
Gå til medietKjøkkensjef Erlend Eliassen, som selv er kostøkonom, begrunner kravet til stillingen slik:
- Vi ønsker kvalitet - og vi leter etter nye kokker som har et videre perspektiv på det vi driver med. Fagutdannete kokker som også er kostøkonomer, vet vi innehar kunnskap om helhetlig ledelse, ernæring og har en god økonomisk forståelse. Vi får en god pakke, for å si det slik.
Eliassen synes det er en tragedie for hele storkjøkkenbransjen at Bachelor i kostøkonomi, ernæring og ledelse ikke eksisterer lenger.
- Vi har store utfordringer i eldreomsorgen og helsevesenet for øvrig med feil- og underernæring. Hvis