AddToAny

Bransjefolk i Troms i bresjen for rekruttering til kjøttfaget

Bransjefolk i Troms i bresjen for rekruttering til kjøttfaget
Sammen med sentrale aktører i kjøttbransjen i Troms har Opplæringskontoret for verkstedsteknisk- og matfag (OK VM) innledet et stort rekrutteringsprosjekt for å få flere unge i nord til å velge kjøttfaget når de planlegger sin yrkesaktive karriere.
Bakgrunn for tiltaket er svært liten søkning til matfag generelt og fordypning i kjøttfaget spesielt. Og ideen er like enkel som den er fornuftig: når fagfolk - som utøver faget til daglig - kommer på banen, vil det enklere kunne overbevise de unge om at kjøttveien er en riktig vei å gå.
TRENGER 15 LÆRLINGER
- Det er pr. i dag kun to lærlinger i pølsemakerfaget og en lærling i kjøttskjærerfaget i hele Troms. Selvsagt alt for lite! Det reelle behovet ligger på ca. 15 lærlinger pr. år i de fire kjøttfagene (slakter, kjøttskjærer, pølsemaker og butikkslakter), sier daglig leder Rune M. Sørensen i OK VM i Troms.
- Hvordan kom dette i stand og hvem tok initiativet?
- Jeg tok kontakt med Erik Mydland og luftet ideen. Sammen med Svein Ole Kristiansen, produksjonssjef ved Aron Mat og leder av prøvenemnd i pølsemakerfaget, hadde de allerede kjørt pølsekurs for små
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøttbransjen

Angus-bedriftene med forbedring i fjor Nordfjord Kjøtt investerer tungt i renere produksjon Kjøttbransjen på Alimentaria-messen
Kjøttbransjen 15.05.2024
Skjåkmat produserer 200 av disse spekeskinkene i året og det skjer på basis av en stor lokal, frittgående gris. Nå har kyndige NM-dommere kåret denne spekeskinka til Norges aller beste. - Et flott produkt med en god behagelig moden smak. Mør i konsistensen, god modning og mild i smaken. Rett og slett en spekeskinke i særklasse!
Kjøttbransjen 15.05.2024
- Sammen med mine flotte kolleger og medarbeidere i konsernet skal vi fortsette den gode jobben som blir gjort hver eneste dag.
Kjøttbransjen 15.05.2024
Ansatte i kjøttindustrien får økt sine minstelønnssatser (garantilønnen) til 216,15 kroner pr. time, inkludert det generelle tillegget. Det er klart etter at partene i lønnsoppgjøret, NHO Mat og Drikke og Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN), har kommet til enighet i forhandlingene.
Kjøttbransjen 15.05.2024
Nordfjord Kjøtt (NK) tar store steg mot det grønne skiftet.
Kjøttbransjen 15.05.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt