AddToAny

Økologisk spekemat fra Jevnaker selger

Økologisk spekemat fra Jevnaker selger
JEVNAKER Ask Gård er historien om familiebedriften på Jevnaker som for fire år siden begynte å produsere økologiske spekeprodukter i et lokale på 22 kvadratmeter. Når er dette arealet tidoblet og neste år flytter bedriften inn i nytt anlegg på 700 kvadratmeter.
Lærdom av bommerter og feil! Det har daglig leder Kristoffer Evang dratt nytte av i etableringen og utviklingen av småskalabedriften ved Randsfjorden. Han innrømmer at læringskurven har vært usedvanlig bratt. Pølseproduksjon lærte han seg faktisk via filmer på YouTube.

KLASSISK MATNERD
- Jeg er i utgangspunktet en klassisk matnerd og det hjalp meg i startfasen. Men det har vært mye prøving og feiling underveis. Jeg har blant annet innsett at plassmangel er et stadig tilbakevendende problem. Siden den spede starten i 2013, har vi vel bygd ett eller annet nytt hvert eneste år. Det er selvfølgelig ikke bedriftsøkonomisk ideelt, sier Evang med et smil rundt munnen.

FAMILIEGÅRD
Bedriften er en del av en familiegård med 150 vinterfôrede sauer. Totalareal
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøttbransjen

Produsenter må nå ha kontroll på både tilsetningene og restmengden i ferdige produkter, også fra naturlige kilder i råvarer og prosesser.
Kjøttbransjen 06.10.2025
Frank Orheim og Jan-Arne Fjørstad har vært gjennom store endringer i kjøttindustrien.
Kjøttbransjen 06.10.2025
Gaselle-bedriften Hafjell Slakteri satser på verdens dyreste kjøtt.
Kjøttbransjen 06.10.2025
Kampen om dyrene preger hele sesongen. Alle slakteriene vil skaffe seg nok lam.
Kjøttbransjen 06.10.2025
Hvordan kan Norge styrke matsikkerheten i en stadig mer urolig verden?
Kjøttbransjen 06.10.2025

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt