Kjøttbransjen
03.05.2018
Den nye strukturen i fag- og yrkesopplæringen er nå fastsatt, og tas i bruk fra høsten 2020. I beste fall kan vi si oss halvfornøyd, mener NHO Mat og Drikke.
Arbeidet med gjennomgang av yrkesfagene og innspill til den nye tilbudsstrukturen, har pågått i snart fire år, med høringsrunder og diverse innspill. I mars la kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner frem fasiten: Mye blir som før for kjøttfagene!
VG2 MATFAG SPLITTES I TO
Fra 2020 kan elevene på restaurant- og matfag velge mellom Vg2 Baker/Konditor og et Vg2 Industriell matproduksjon hvor kjøttfagene, sjømatindustri og industriell matproduksjon fortsatt skal gå i samme klasse. Dette vil gjøre det litt enklere å fokusere på kjøttfagene, men bare litt.
Det er det felles matfaget på Vg2, altså andre året i videregående skole som har vært problemet siden kunnskapsløftet ble innført i 2006. En felles klasse for alle ele
Gå til medietVG2 MATFAG SPLITTES I TO
Fra 2020 kan elevene på restaurant- og matfag velge mellom Vg2 Baker/Konditor og et Vg2 Industriell matproduksjon hvor kjøttfagene, sjømatindustri og industriell matproduksjon fortsatt skal gå i samme klasse. Dette vil gjøre det litt enklere å fokusere på kjøttfagene, men bare litt.
Det er det felles matfaget på Vg2, altså andre året i videregående skole som har vært problemet siden kunnskapsløftet ble innført i 2006. En felles klasse for alle ele