Kjøttbransjen
22.03.2018
NHO Mat og Drikke sine tariffavtaler bygger på prinsippet om lokale lønnsforhandlinger. Dette prinsippet betyr at bare deler av den årlige lønnsreguleringen skjer sentralt, mens en større eller mindre del er ment å skje mellom den enkelte bedrift og dens tillitsvalgte.
For bedrifter som ikke har tariffavtale vil all lønnsregulering i prinsippet være lokal, også der bedriften velger å følge lønnsøkningene i tarifforhandlingene.
HVERT ÅR
Lokale forhandlinger skal skje en gang hvert år, og dette skal være etter at de sentrale forhandlingene er avsluttet.
Kravet til lokale forhandlinger betyr ikke at det er et krav om lokale lønnstillegg, men at det skal føres reelle forhandlinger om en eventuell regulering av lønnsnivået.
INGEN FORSKJELLSBEHANDLING
Forhandlingene skal skje mellom de lokale parter. Det betyr på arbeidsgiversiden representanter for bedriften, daglig leder eller noen som er gitt fullmakt til å forhandle på vegne av bedriften. Det er en fordel om bedriften stiller med flere representanter. For de ansatte er det de tillitsvalgte som forhandler. Normalt er det klubbstyret eller arbeidsutvalget som forhandler, men det kan også velges et særskilt forhandlingsutvalg. De tillitsvalgte forhandl
Gå til medietHVERT ÅR
Lokale forhandlinger skal skje en gang hvert år, og dette skal være etter at de sentrale forhandlingene er avsluttet.
Kravet til lokale forhandlinger betyr ikke at det er et krav om lokale lønnstillegg, men at det skal føres reelle forhandlinger om en eventuell regulering av lønnsnivået.
INGEN FORSKJELLSBEHANDLING
Forhandlingene skal skje mellom de lokale parter. Det betyr på arbeidsgiversiden representanter for bedriften, daglig leder eller noen som er gitt fullmakt til å forhandle på vegne av bedriften. Det er en fordel om bedriften stiller med flere representanter. For de ansatte er det de tillitsvalgte som forhandler. Normalt er det klubbstyret eller arbeidsutvalget som forhandler, men det kan også velges et særskilt forhandlingsutvalg. De tillitsvalgte forhandl