Kjøttbransjen
25.01.2018
ÅS De ønsker å produsere morgendagens proteiner på en smart, bærekraftig og innovativ måte ved hjelp av bioreaktorer. Dette er en helt ny måte å produsere mat hvor vi bruker bioteknologi.
De siste beregningene utført av FAO (FNs Food and Agricultural Organisasjon) viser at etterspørselen etter kjøtt og animalsk protein vil øke med 73 prosent frem mot år 2050. Denne erkjennelsen har bidratt til at Nofima, sammen med bl.a. Universitetet i Maastricht, NTNU, og deler av det norske kjøttmiljøet, har fått innvilget et forskerprosjekt fra Norges forskningsråd, for å videreutvikle denne teknologien. GrowPro er navnet på prosjektet og budsjettet er på 10 millioner kroner. Prosjektet varer i tre år, med oppstart 1. april i år
LEVENDE MUSKELCELLER FRA STORFE
- Dessverre bidrar kjøttproduksjonen til klimagassutslipp, avskoging og overforbruk av landog vannressurser. Kjøttindustrien er derfor på u
Gå til medietLEVENDE MUSKELCELLER FRA STORFE
- Dessverre bidrar kjøttproduksjonen til klimagassutslipp, avskoging og overforbruk av landog vannressurser. Kjøttindustrien er derfor på u