AddToAny

Tid for aktivitet i skolen

Tid for aktivitet i skolen
Det ble mye tale for de allerede frelste da det ble holdt seminar om mer fysisk aktivitet i skolen. Fra ord til handling ble dagens motto.
MED mål om å innføre en times fysisk aktivitet daglig i skolen, inviterte en gruppering politiske partier og organisasjoner til seminar på Stortinget 6. september (se faktaboks).

Det var tydelig at de politiske skillelinjene gikk mellom partiene som ikke støtter forslaget, og mellom de som ønsker heldagsskole og implementering i skolen slik vi kjenner den i dag.

En noe ensom svale var representanten fra Utdanningsforbundet, men også lærernes talskvinne var på glid.Bevegelsesglede og folkehelse Arbeiderpartiets Torgeir Micaelsen innledet seminaret.

- Barnets bevegelsesglede må bevares helt til de er voksne, da slipper man disse skippertakene etter at man har fylt tretti, sa han med tydelig referanse til seg selv.

SV var representert ved partileder Audun Lysbakken.

- Vi trenger et bredere syn på læring. Det kan gjøres på ulike måter, men mestring, trivsel, folkehelse og utjevning er avgjørende elementer for å skape en skole for alle, sa Lysbakken.

Fra Krf stilte Anders Tyvand. - Skolen handler om mer enn akademiske prestasjoner, den har også et dannelsesoppdrag som skal sette elevene i stand til å mestre sine egne liv, sa han.Leger og lærere Kari Sollien, leder av Allmennlegeforeningen mente vi ikke har råd til å la være å satse på mer fysisk aktivitet i skolen.

- Dette er et nødvendig folkehelseti
Gå til mediet

Flere saker fra Fysioterapeuten

Vi har vært på Radiumhospitalet, der fysioterapeutene møter alvorlig syke kreftpasienter. I Bjørvika var vi vitne til den gode samtalen - mellom en manuellterapeut og en psykomotorisk fysioterapeut.
Fysioterapeuten 26.11.2021
Hun sitter med beina i kors og hendene foran brystet. Døren til treningsrommet er lukket. Det hersker ro og orden når fysioterapeut Emelie Wittusen har mediyoga på Pusterommet.
Fysioterapeuten 26.11.2021
Stiftelsen Aktiv mot kreft mener Helse- og omsorgsdepartementet må pålegge helseforetakene å inkludere tilpasset trening i pakkeforløpene. Det for å sikre at kreftpasienter får tilbud på et Pusterom.
Fysioterapeuten 26.11.2021
- Vi må sikre at vi klarer å få tak i de beste folkene. Landsmøtet i Norsk Fysioterapeutforbund har bestemt at sentral valgkomité skal bistå valgkomiteene i alle organisasjonsledd med opplæring.
Fysioterapeuten 25.11.2021
En pasient har en fot som er operert på bak fram. En annen er uhelbredelig syk, men gjennomfører likevel gangtrening med stor entusiasme. Bli med inn i hverdagen til fysioterapeutene på Radiumhospitalet.
Fysioterapeuten 25.11.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt