AddToAny

Tørke og fôrmangel bidrar til økte kjøttlagre

Tørke og fôrmangel bidrar til økte kjøttlagre
OSLO Mengden kjøtt på reguleringslager har knapt noen gang vært større enn den er i øyeblikket. Tilsammen 8600 tonn kjøtt befinner seg nå i nedfrosset tilstand på fryselagre rundt om, og det kan bli langt mer om bønder fortsetter å melde inn storfe og småfe i stor skala i kjølvannet av tørken i Sør-Norge.
Foreløpig rapporterer slakterier som Kjøttbransjen har snakket med, om moderat slakting av såkalte «tørkedyr». Unntaket er Jens Eide i Lillesand som har opplevd kraftig økning i slakt av storfe - og kalver.
- Vi har hatt en 60 prosents økning i slakt av storfe, og vi har aldri opplevd lignende økning, forteller Jens Eide. Hans slakteri er det eneste i Agder og Telemark. Ettersom han ikke har samarbeidsavtale med andre slakterier, slik f.eks. Ole Ringdal har med Fatland, må Eide stole på 100 prosent på seg selv.

DOBBEL MOTTAKSPLIKT
Det er Nortura Totalmarked som i første rekke håndterer innfrysnng av overskuddskjøtt her i landet. Omsetningsrådet har besluttet at volumet storfekjøtt som kan legges på reguleringslager i 2018 økes fra 2500 tonn til 5000 tonn.
Med utgangspunkt i tørkesituasjon, åpnes det nå for dobbel mottaksplikt for helt slakt. Situasjonen er så dramatisk at Omsetningsrådet legger til grunn at vi har en force majeure situasjon.
Det inneb�
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøttbransjen

O S LO Knappe tre år etter at Oslo-bedriften Åkeberg Skoglunn etablerte fjørfe-selskapet Avempro, har selskapet nå valgt å avhende dette selskapet. Kjøperen, Dorf Holding, skal imidlertid fortsette samarbeidet med Åkeberg på fjørfe-området.
Kjøttbransjen 26.09.2024
Yrkesskadeforsikringsloven sikrer at arbeidstakere som blir syke eller skadet på grunn av hendelser i arbeidsforholdet får erstatning.
Kjøttbransjen 26.09.2024
Noen der ute som trodde at løvbiffen var på vei ut og ikke lenger appellerer til den jevne forbruker? Neida, dette til tider litt «utskjelte» kjøttproduktet lever i beste velgående.
Kjøttbransjen 26.09.2024
Både Troms-bedriften Aron Mat og Oslo-bedriften Metervare ble nylig tildelt spesialitets-merke i forbindelse med Matstreif 2024 i Oslo.
Kjøttbransjen 26.09.2024
I oktober i fjor trådte nytt EU-regelverk for tilsetning av nitritt og nitrat til næringsmidler i kraft. Formålet med det nye regelverket er å minimere risikoen for dannelse av mulig kreftfremkallende stoffer og samtidig opprettholde effektene av nitritter og nitrater mot bakterievekst i matvarene.
Kjøttbransjen 26.09.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt