AddToAny

Tøffe tider i kjøttindustrien - hva skjer egentlig?

Tøffe tider i kjøttindustrien - hva skjer egentlig?
Det er tøffe tider i kjøttindustrien. Nortura var så vidt oppe på anstendig lønnsomhetsnivå i 2016. Etter 2017 kommer sparing og kutt.
Finsbråten, tradisjonsrik hjørnesteinsbedrift på Eidsvoll, har svake resultater over flere år. Pølseproduksjonen konsolideres antagelig med Leiv Vidar på Hønefoss, under nøye oppfølging fra eieren Scandza, som har brakt internasjonal privat egenkapital inn i norsk kjøttindustri. Både samvirkeforetak og normale kapitalister har problemer.

Det er ikke bare eiere, ledere og styrer som har det krevende. Også de ansatte føler nok presset. Ser vi til vårt naboland Danmark, er andelen innleid arbeidskraft flerdoblet over de siste årene. Det finnes indikasjoner på en lignende, men foreløpig mindre markert utvikling i Norge. Situasjonen her kan forsterke trenden og gi grunn til å reise spørsmål om evnen til å fornye norsk kjøttindustri, investere i automasjon, digital transformasjon, helseriktige produkter og sterke merkevarer.

Swedish Meats måtte overlevere «boet» til ekspansive finner i 2007. Et studentarbeid ved Sveriges Lantbruksuniversitet konkluderte med at foranledningen var konkurransen etter 1994, dvs. inntreden i EU. Men problemet var neppe EU. Kjøttkooperationen hadde ifølge
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøttbransjen

O S LO Knappe tre år etter at Oslo-bedriften Åkeberg Skoglunn etablerte fjørfe-selskapet Avempro, har selskapet nå valgt å avhende dette selskapet. Kjøperen, Dorf Holding, skal imidlertid fortsette samarbeidet med Åkeberg på fjørfe-området.
Kjøttbransjen 26.09.2024
Yrkesskadeforsikringsloven sikrer at arbeidstakere som blir syke eller skadet på grunn av hendelser i arbeidsforholdet får erstatning.
Kjøttbransjen 26.09.2024
Noen der ute som trodde at løvbiffen var på vei ut og ikke lenger appellerer til den jevne forbruker? Neida, dette til tider litt «utskjelte» kjøttproduktet lever i beste velgående.
Kjøttbransjen 26.09.2024
Både Troms-bedriften Aron Mat og Oslo-bedriften Metervare ble nylig tildelt spesialitets-merke i forbindelse med Matstreif 2024 i Oslo.
Kjøttbransjen 26.09.2024
I oktober i fjor trådte nytt EU-regelverk for tilsetning av nitritt og nitrat til næringsmidler i kraft. Formålet med det nye regelverket er å minimere risikoen for dannelse av mulig kreftfremkallende stoffer og samtidig opprettholde effektene av nitritter og nitrater mot bakterievekst i matvarene.
Kjøttbransjen 26.09.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt