Kjøttbransjen
25.04.2019
Ved hjelp av 320 gedigne solpaneler over et areal på vel 500 kvadratmeter på taket, skal Rogalandsbedriften Jæder (Ådne Espeland) forsyne sin store hamburgerlinje med strøm.
Investeringen i solcelle-energi, i nært samarbeid med energikonsernet Lyse AS i Rogaland, er en del av Jæders massive satsing på bærekraft. Ja, så hardt satses det at kjøttbedriften nå akter å bli aller best på bærekraft i norsk kjøttbransje.
Og etter et besøk på bedriften nylig, for øvrig sammen med en stor delegasjon fra Landbruks- og matdepartementet, skjønner vi godt at listen bokstavelig talt er lagt skyhøyt.
FIRE BÆREKRAFTSMÅL
Jæder fokuserer i første rekke på fire av FNs 17 bærekraftsmål, hvor bedriften har størst påvirkningskraft. Det dreier seg om god helse, om ansvarlig forbruk og produksjon, om å bidra til å stoppe klimae
Gå til medietOg etter et besøk på bedriften nylig, for øvrig sammen med en stor delegasjon fra Landbruks- og matdepartementet, skjønner vi godt at listen bokstavelig talt er lagt skyhøyt.
FIRE BÆREKRAFTSMÅL
Jæder fokuserer i første rekke på fire av FNs 17 bærekraftsmål, hvor bedriften har størst påvirkningskraft. Det dreier seg om god helse, om ansvarlig forbruk og produksjon, om å bidra til å stoppe klimae