AddToAny

- Stortinget har godt av en som har gått i kjeledress, og ikke findress, hele livet

- Stortinget har godt av en som har gått i kjeledress, og ikke findress, hele livet
Han har bygget lokal fagforening. Kjempet mot streikebryteri. Nå sikter den pensjonerte fiskeriarbeideren Geir Oldeide mot Stortinget.
i tar det først som sist: Det er partiet Rødt det er snakk om. Ikke nødvendigvis det mest opplagte valget, all den tid Geir Oldeide er sønn av en fisker, har jobbet lenge i industrien - og kommer fra Måløy, der Høyre stort sett har vært det dominerende partiet.
Men Oldeide er blitt the Grand Old Man i det lokale Rødt-laget. Ved kommunevalget i 2019 fikk de hele 22,5 prosent oppslutning i gamle Vågsøy kommune - kun slått av Høyre.
Samme prosenter kan han nok bare drømme om i det kommende stortingsvalget. Men med litt flaks så er pensjonst Geir Oldeide blitt stortingsrepresentant Geir Oldeide om et par uker.

EN FISKENS MANN
Men før vi tar det valgtekniske, så spoler vi litt tilbake. For hvordan havner egentlig en pensjonert truckfører opp som førstekandidat for Rødt Sogn og Fjordane?
Trucken kom inn de siste tiårene i arbeidslivet. Før det hadde Oldeide forsøkt seg som fisker. Både faren og broren valgte den yrkesveien, men selv ga han seg etter et par år på sjøen. Han orket rett og slett ikke livsstilen.
Men på Måløy gir fisken mat på bordet på flere måter, og det ble naturlig å fortsette fiskekarrieren - på land denne gangen. I 1977 startet han som 21-åring i den lokale fiskeforedlingsbedriften Domstein - og der har han, med unntak av et fireårig opphold, vært siden. Det vil si; til han ble pensjonert som 65-åring i mars.
Så lenge skulle han selvfølgelig ikke bli i bedr
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra NNN-arbeideren

Er du ikke omfattet av en tariffavtale, øker sannsynligheten for at du ligger på bunn i lønnsstatistikken. Og snart er hver tredje arbeidstaker i privat sektor definert som lavlønt.
NNN-arbeideren 01.10.2021
NNN-arbeideren 01.10.2021
: Disse 12 fullførte nylig kurset i Forhandlingsteknikk (trinn 4) på Sørmarka utenfor Oslo.
NNN-arbeideren 01.10.2021
Det er litt av en story den avtroppende kulturminister og venstrepolitiker Abid Raja serverer i sin nye bok. Mannen er født i Norge i 1975, men har pakistansk mor og far.
NNN-arbeideren 01.10.2021
Søtpålegget Sunda har blitt lillebror med god margin. Men den norske klassikeren holder fortsatt stand, 81 år siden første brødskive ble smurt med «det gylne pålegget».
NNN-arbeideren 01.10.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt