AddToAny

Stålkontroll

På god glid inn i en ny favoritthobby.
- Blod. Det lukter blod.
Jeg hever stemmen, men Einar hører meg ikke. Han er langt foran. Jeg klarer ikke å holde følge med 73-åringen som strener av gårde med lange, raske steg gjennom skogen. For hvert skritt synker jeg ned i snøen, og stadig drysser det kald sukkersnø ned i støvlene. Isj, dumt å bli våt på beina allerede nå. Vi er så vidt i gang med turen.
Bekymringen over kalde føtter forsvinner snart. Idet jeg kommer over knausen, ser jeg Einar stå bøyd over noe nede på flata. Den stramme, metallignende lukten er enda kraftigere nå.
- Ulven har vært her, sier Einar. Rett fremfor føttene hans ligger et elgkadaver. Innvollene er flekket ut, men det ser ut til å være mer mat igjen på skrotten.

FRA VANN TIL VANN
Vi befinner oss i Østmarka utenfor Oslo. Anledningen er en skøytetur til Børtervann i Enebakk, via et par andre småvann. Det er en håndfull blå kalde, sol og vindstille. Cathrine Lande (55), Arno Mong Daastøl (66) og Einar Eckholdt (73) har planlagt en heldagsutflukt - og jeg, en nyfrelst skøyteentusiast, får henge på.
Dette med å gå fra vann til vann er helt nytt for meg. De tre andre har fjellskistøvler med grovmønstrede gummisåler for å gjøre forflytningen mellom vannene så behagelig og sklisikker som mulig. Arno har sågar montert pigger under sålene for å få enda bedre grep på holka.
- Det er kjekt. Om du går på islagte tømmerveier, eller skal opp et bekkefar, er det bare å traske av gårde, forklarer han.
Mine la
Gå til mediet

Flere saker fra Fjell og Vidde

Forfatter og friluftsekspert Marius Nergård Pettersen deler råd og erfaringer med turutstyr.
Fjell og Vidde 19.04.2023
Ull kan brukes året rundt, også til trening med høy intensitet. Det er 100% naturlig, har fantastiske pusteegenskaper og er temperatur-regulerende. Vi har produsert kvalitetsplagg i ull siden 1939 og har stort fokus på å lage plagg med lang levetid, tekniske funksjoner og av myk merinoull.
Fjell og Vidde 19.04.2023
Det kjennes godt å dele gleder.
Fjell og Vidde 19.04.2023
DNT er en forening som elsker sin historie, og som sjelden lar en anledning til å fortelle om den gå fra seg. Men det finnes et unntak: For hvem var nazistene i DNT?
Fjell og Vidde 19.04.2023
Alle mennesker har like stor rett til å være seg selv. Dessverre er det fortsatt behov for å løfte frem dette, og minne om at alle mennesker er like mye verdt.
Fjell og Vidde 19.04.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt