Kjøkkenskriveren
12.12.2016
Mye av det vi spiser i jula - og gjerne gjennom hele desember - er forbundet med ekstra kalorier, fett og sukker. Behøver det å være sånn? Vi har mye sunn og god julemat.
KALKUN - den finnes i mange varianter i butikkene. Du kan velge mellom hele kalkuner, fileter og ulike bryststykker, marinerte eller uten tilsatt krydder. Kalkun er rent og magert kjøtt. Det passer til mye forskjellig. Som middag er det nydelig sammen med ulike salater, kokte eller dampede grønnsaker. Hva med å lage en frisk rødkålsalat med appelsin og fiken eller waldorfsalat med kesam og lettmajones fremfor fløte? Du kan selvsagt ha en passe mengde god saus til. Blir det igjen kalkunfilet er den utmerket som pålegg eller til koldtbordet. Matprat.no har flere gode tips og oppskrifter.
TORSK - kokt, ovnsstekt eller som lutefisk. Det er ypperlig julemat med varierende tilbehør. Hva med å riste litt spekeskinke på bakepapir i ovnen og servere til istedenfor stekt bacon? Ulike grønnsaker, ertestuing eller kokte poteter hører med.
FET FISK - sild, makrell, ørret, laks og kveite. Du kan velge mellom et stort antall sildevarianter i juletiden. De er smakfulle som pålegg på brød, knekkebrød eller t
Gå til medietTORSK - kokt, ovnsstekt eller som lutefisk. Det er ypperlig julemat med varierende tilbehør. Hva med å riste litt spekeskinke på bakepapir i ovnen og servere til istedenfor stekt bacon? Ulike grønnsaker, ertestuing eller kokte poteter hører med.
FET FISK - sild, makrell, ørret, laks og kveite. Du kan velge mellom et stort antall sildevarianter i juletiden. De er smakfulle som pålegg på brød, knekkebrød eller t