AddToAny

SPIS MED GLEDE I ADVENTS- OG JULETIDEN

SPIS MED GLEDE I ADVENTS- OG JULETIDEN
Mye av det vi spiser i jula - og gjerne gjennom hele desember - er forbundet med ekstra kalorier, fett og sukker. Behøver det å være sånn? Vi har mye sunn og god julemat.
KALKUN - den finnes i mange varianter i butikkene. Du kan velge mellom hele kalkuner, fileter og ulike bryststykker, marinerte eller uten tilsatt krydder. Kalkun er rent og magert kjøtt. Det passer til mye forskjellig. Som middag er det nydelig sammen med ulike salater, kokte eller dampede grønnsaker. Hva med å lage en frisk rødkålsalat med appelsin og fiken eller waldorfsalat med kesam og lettmajones fremfor fløte? Du kan selvsagt ha en passe mengde god saus til. Blir det igjen kalkunfilet er den utmerket som pålegg eller til koldtbordet. Matprat.no har flere gode tips og oppskrifter.



TORSK - kokt, ovnsstekt eller som lutefisk. Det er ypperlig julemat med varierende tilbehør. Hva med å riste litt spekeskinke på bakepapir i ovnen og servere til istedenfor stekt bacon? Ulike grønnsaker, ertestuing eller kokte poteter hører med.

FET FISK - sild, makrell, ørret, laks og kveite. Du kan velge mellom et stort antall sildevarianter i juletiden. De er smakfulle som pålegg på brød, knekkebrød eller t
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Det er ikke bare i Norge vi spiser komler. Den er kjent som tilbehør både i Sverige, Ukraina, Polen og Sentral-Europa. I Litauen er potetball nasjonalretten. Gnocchi er italienernes svar på komle.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Et nytt innovasjonsprosjekt skal gjøre offentlig innkjøp av mat og cateringstjenester mer bærekraftig. I prosjektet «Kjøp bærekraftig» ses det til kjøkkentjenesten i Arendal kommune som har jobbet målrettet med dette i over 20 år.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Lerum har hatt stor suksess med saft uten tilsatt sukker, men den folkekjære solbærsirupen har vist seg å være vanskelig å endre. Frem til i år.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Å være kokk og fagarbeider er en fysisk og mentalt krevende profesjon og kan sammenlignes med idrett. Utøvere kan ikke prestere på høyt nivå uten å være i slaget. Dette krever riktig kosthold, mosjon og balanse mellom arbeid og hvile.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Totalt var det 4,4 millioner sidevisninger på Godfisk i 2023. Det er en økning på hele 600.000 sammenlignet med året før. Nok en gang var det oppskrifter på laks og torsk som tronet på søketoppen.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt