Kjøttbransjen
20.09.2018
- Som skjærebedrift betaler vi nå en for høy pris for storfe helslakt, sett i lys av det sluttmarkedet etterspør og er villig til å betale. Prisen er ganske enkelt for «teoretisk» fastsatt og vi som skjærebedrift sliter med våre kalkyler.
Daglig leder Asbjørn Aasheim i Aasheim Kjøtt AS i Solbergelva utenfor Drammen, mener kiloprisen han betaler for helslaktet han kjøper fra Nortura er flere kroner for høyt.
NORTURA TOTALMARKED
Ansvaret legger han på Nortura Totalmarked som fastsetter denne prisen. Da legger Aasheim til grunn den pris han kan ta på de ulike sorteringene, stykningsdelene, biffene og filetene som han selger til sine industrikunder. Og i lys av den økte storfeslaktingen vi nå har sett og ser, med påfølgende lageroppbygging, mener han at gjennomsnittsprisen er for høy - Vi taper betydelige pengebeløp på dette. Helt eksakt vet jeg ikke, men det blir dårligere kalkyler for vårt vedkommende når vi betaler det jeg velger å kalle en kunstig høy pris for helslaktet vi beny
Gå til medietNORTURA TOTALMARKED
Ansvaret legger han på Nortura Totalmarked som fastsetter denne prisen. Da legger Aasheim til grunn den pris han kan ta på de ulike sorteringene, stykningsdelene, biffene og filetene som han selger til sine industrikunder. Og i lys av den økte storfeslaktingen vi nå har sett og ser, med påfølgende lageroppbygging, mener han at gjennomsnittsprisen er for høy - Vi taper betydelige pengebeløp på dette. Helt eksakt vet jeg ikke, men det blir dårligere kalkyler for vårt vedkommende når vi betaler det jeg velger å kalle en kunstig høy pris for helslaktet vi beny