Kjøkkenskriveren
25.10.2016
Han brenner for feltrasjoner, snakker verpehønas sak og har tro på jenter som en viktig alliert i kampen om mer grønt på tallerkenen. Pål H. Stenberg mottok nylig Matomsorgsprisen 2016 for arbeidet han har lagt ned for å gi Kari og Ola Soldat et mer helsefremmende og bærekraftig kosthold.
-Jeg har sagt de fem bokstavene så mange ganger. Alt handler om v-i-l-j-e, sier orlogskaptein Pål H. Stenberg.
Han stiller i stram uniform og viser vei inn på kontoret sitt i Kolsås Leir i Bærum. Det er faktisk et kontor, selv om det til en forveksling ligner et lite lager. Her er pappeskene med feltrasjoner og diverse spørreundersøkelser stablet både på hyller og stoler. For selv om Stenberg i kraft av sin stilling som øverste leder for Fagmyndighet Forpleining tilrettelegger for
KVINNER: Flere kvinnelige soldater gir sunnere matvalg for alle i Forsvaret, mener Pål H. Stenberg, vinneren av Matomsorgsprisen 2016.
matanskaffelser for nærmere 300 millioner kroner i året, så er det kanskje feltmat og ernæring i felt som ligger hans hjerte nærmest. Små hendige pakker som inneholder alt fra tyggegummi til frysetørrete middager som skal gi tilstrekkelig med energi til soldater som kjemper i så vel arktiske som tropiske strøk.
På kontordøra henger et bilde av Stenberg som kaptein Haddock, sjøkapteinen som er Tintins beste venn. I tegneserien er Haddock en bråsint figur som gjerne strør om seg med kraftuttrykk. Stenberg legger ikke skjul på at det har vært mange tøffe tak internt for å få en organisasjon som Forsvaret med 17 000 ansatte inn på en grønnere sti.
- Det handler om finnavigering, for å bruke et militært uttrykk. Jeg har aldri lurt noen, men til tider har jeg vært nødt til å være lur.
ET HESTEHODE FORAN
70 spisemesser på land og til sjøs. 40.000 daglige måltider. Kostøre på kr. 96,70 kroner dagen. Forsvaret har et stort ansvar for å legge til rette for de sunne matvalgene, mener Stenberg. Dette gjelder så vel å skåne soldater for matvarer som inneholder palmeolje og unødvendige tilsetningsstoffer til å redusere kjøttforbruket og øke andelen økologiske råvarer. Som en av landets største aktør når det gjelder in
Gå til medietHan stiller i stram uniform og viser vei inn på kontoret sitt i Kolsås Leir i Bærum. Det er faktisk et kontor, selv om det til en forveksling ligner et lite lager. Her er pappeskene med feltrasjoner og diverse spørreundersøkelser stablet både på hyller og stoler. For selv om Stenberg i kraft av sin stilling som øverste leder for Fagmyndighet Forpleining tilrettelegger for
KVINNER: Flere kvinnelige soldater gir sunnere matvalg for alle i Forsvaret, mener Pål H. Stenberg, vinneren av Matomsorgsprisen 2016.
matanskaffelser for nærmere 300 millioner kroner i året, så er det kanskje feltmat og ernæring i felt som ligger hans hjerte nærmest. Små hendige pakker som inneholder alt fra tyggegummi til frysetørrete middager som skal gi tilstrekkelig med energi til soldater som kjemper i så vel arktiske som tropiske strøk.
På kontordøra henger et bilde av Stenberg som kaptein Haddock, sjøkapteinen som er Tintins beste venn. I tegneserien er Haddock en bråsint figur som gjerne strør om seg med kraftuttrykk. Stenberg legger ikke skjul på at det har vært mange tøffe tak internt for å få en organisasjon som Forsvaret med 17 000 ansatte inn på en grønnere sti.
- Det handler om finnavigering, for å bruke et militært uttrykk. Jeg har aldri lurt noen, men til tider har jeg vært nødt til å være lur.
ET HESTEHODE FORAN
70 spisemesser på land og til sjøs. 40.000 daglige måltider. Kostøre på kr. 96,70 kroner dagen. Forsvaret har et stort ansvar for å legge til rette for de sunne matvalgene, mener Stenberg. Dette gjelder så vel å skåne soldater for matvarer som inneholder palmeolje og unødvendige tilsetningsstoffer til å redusere kjøttforbruket og øke andelen økologiske råvarer. Som en av landets største aktør når det gjelder in