AddToAny

Sbanken-kutt løste seg med frivillighet

Sbanken-kutt løste seg med frivillighet
Sist vinter var det snakk om kutt av 50 stillinger i Sbanken. Resultatet ble at 12 medarbeidere tok frivillig sluttpakke, mens resten fikk nye roller i organisasjonen.
JØRN-ARNE TOMASGARD

BERGEN: Hovedtillitsvalgt for Finansforbundet i Sbanken, Sarah Lunde Mjåtvedt, opplyser til Finansfokus at det ble mindre dramatikk enn frykter i forbindelse med den varslede nedbemanningen.

- I forbindelse med årsrapporten i februar ble det sagt fra ledelsen at banken skulle redusere bemanningen med inntil 50 årsverk. Tallet ble deretter redusert til 25 årsverk, og det ble gitt et tilbud om frivillige sluttpakker. 12 medarbeidere valgte å ta en sluttpakke, og resten klarte man å finne nye roller til i organisasjonen. En slik prosess er alltid krevende for en organisasjon, og vi er veldig glade for at man aldri nærmet seg det skrittet å vurdere oppsigelser, skriver hun i en e-post.

Mange norske bankansatte er berørt av nedbemanning siste året. Danske Bank, Sparebank 1 Nord-Norge, Nordea, Sparebanken Sogn og Fjordane og SpareBank 1 SMN er av de andre bankene som kutter stillinger.

I en sak i Finansfokus 19. februar kom det frem at Sbanken måtte kutte noen av de 425 ansatte. Kraftig vekst de siste årene har ikke gitt ønsket effekt på bankens bunnlinje. Ansatte og tillitsvalgte var fortvilet.

DRIFTET BANKEN FRA HJEMMKONTOR

Ifølge Lunde Mjåtvedt er det lite som tyder på at banken må ta nye grep, til tross for den vanskelige situasjonen samfunnet har vært i med pandemi og nedstenging av samfunnet.

- Vi er glade for, og stolt over å ha opprettholdt driften og servicen på et høyt nivå med inntil 80 prosent bruk av hjemmekontor. Banken har vist stor fleksibilitet, og stoler på at de ansatte løser sine arbeidsoppgaver med god kvalitet uansett hvor de jobber fra. Om situasjonen fremover, kommenterer hun:

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

Skadede mobiltelefoner er en tikkende miljøbombe. Nå tar Fremtind nye grep og reduserer klimaavtrykket med 3 500 tonn CO2 hvert år.
Finansfokus 20.01.2021
Finansforbundet utreder nå mulighetene for - og konsekvensene av - å innføre 6-timers arbeidsdag eller 4-dagers arbeidsuke med full lønnskompensasjon.
Finansfokus 19.01.2021
Bankene i Lokalbank-samarbeidet ser ingen negative virkninger av at de blir sittende igjen med SDC som kjernebankpartner, etter at Eika Gruppen før jul kunngjorde at SDC skal byttes ut med TietoEvry. Det sier Lokalbank-lederen Bjørn Asle Hynne.
Finansfokus 18.01.2021
- Jeg tenker at det blir et oppsving og økning i konkurser i 2021, flere inkassosaker og flere tvangsfullbyrdelser når bankene ikke kan utsette sakene lenger, sier utreder Morten Ousdal i Finans2.
Finansfokus 15.01.2021
En fersk høyesterettsdom legger større ansvar for rett identitet på bankene. Svaret fra bransjen er å øke sikkerheten.
Finansfokus 14.01.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt