Kjøttbransjen
07.10.2021
OSLO Markedet for kjøtt er generelt på vei tilbake mot balanse, men det er usikkert hvor raskt det går. I første del av 2022 blir det underskudd på storfe og overskudd på gris. På lam og egg kan det gå mot mer overskudd, mens det for neste år blir for lite sau.
De aller ferskeste prognosene fra Nortura Totalmarked tar for resten av året utgangspunkt i at grensehandel og reisevirksomhet er på det nivået vi har nå.
- Grensehandelen vil neppe eksplodere «over natten», og flere forhold er med på å holde denne igjen, slik som endringer i sukkeravgift og dermed lavere pris på brus i Norge. Generelt tror vi også det er en treghet i befolkningen og mange har nå innarbeidede vaner og er fornøyd med å handle lokalt, kommenterer markeds- og administrasjonssjef i KLF, Endre Myhr.
Storfeunderskudd på 600 tonn
Ser vi nærmere på prognosen for 2021, så er det noe alle bør merke seg for tredje tertial, ifølge Myhr.
- For storfe er d
Gå til mediet- Grensehandelen vil neppe eksplodere «over natten», og flere forhold er med på å holde denne igjen, slik som endringer i sukkeravgift og dermed lavere pris på brus i Norge. Generelt tror vi også det er en treghet i befolkningen og mange har nå innarbeidede vaner og er fornøyd med å handle lokalt, kommenterer markeds- og administrasjonssjef i KLF, Endre Myhr.
Storfeunderskudd på 600 tonn
Ser vi nærmere på prognosen for 2021, så er det noe alle bør merke seg for tredje tertial, ifølge Myhr.
- For storfe er d