AddToAny

OPEN CLASS i SEAPILOT 2STAR: Disse båtene passer i den nye klassen

OPEN CLASS i SEAPILOT 2STAR: Disse båtene passer i den nye klassen
Seapilot 2Star har introduserten egen klasse for båter med planingspotensiale de har kalt Open Class. Men hvilke båter skal seile i denne klassen?
Jeg synes kanskje det å kalle denne klassen Open Class er litt feil, for Open Class er en klasse med en klart definert betydning i internasjonal seilsport, men jeg skjønner intensjonen som ligger bak, sier Endre Steinbru i klasseklubben NOR Rating

Han har sett på hvilke båter som bør seile i denne klassen.

Bruker ORC-tall

Steinbru mener at man ved å bruke tallene som ligger i ORC, som NOR Rating-målebrevene er basert på, raskt og enkelt kan finne ut av de egenskapene man vil vurdere.

Den enkleste og mest etterprøvbare metoden, og da skal jeg ikke si at det er den mest objektive eller riktige, kan være å sammenligne NOR Rating-tallet med og uten spinnaker for en båt. Da må vi forutsette at alle som seiler NOR Rating har akseptert at VPP-motoren (Velocity Prediction Programme) i ORC gir et riktig bilde av båtens egenskaper, det vil si at polardiagrammet stemmer gitt at inndataene er korrekte, sier han.

Han har delt båtene inn i fire kategorier

Tradisjonelle allround cruisingbåter

Moderne brede båter med gode unnavindsegenskaper

Lette regattabåter (GP 42, Melges 24, Farr 40 etc)

Brede, let

Les mer

Flere saker fra SEILmagasinet

For 15 år siden tittet danske Henrik Hansen på en brukt Granada 27, en båt populær i Danmark og i Norge. Den gangen måtte ut med ca 100 000 danske kroner for en slik båt.
SEILmagasinet 28.09.2023
Idag har det vært lette vinder over Sardiniakysten og resultatene fra Gullpokalen er snudd opp ned. Best gikk det for Kristian Nergaard, Johan Barne og Trond Solli-Sæther som med to 2.
SEILmagasinet 27.09.2023
Det er 22 båter nominert til Årets båt i Europa, og ti av dem er samlet i La Rochelle, Frankrike. Her blir det en interessant samling av nyheter, båter du kan lese mer om i tiden fremover.
SEILmagasinet 27.09.2023
Den populære Waka Waka-sommerleiren på Steilene over seks uker har også hatt stor aktivitet.
SEILmagasinet 27.09.2023
Eivind Melleby og mannskapet Joshua Rivkin (USA) er bortskjemt med topplasseringen i VM for Starbåter. I de siste verdensmesterskapene har duoen gull, sølv og bronsemedaljer fra henholdsvis 2017, 2018 og 2019.
SEILmagasinet 26.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt