AddToAny

Nye muligheter med velferdsteknologi

Nye muligheter med velferdsteknologi
UTVIKLING og implementering av velferdsteknologi har gått fort de siste årene, og fortsetter i enda høyere tempo.
Vi leser ofte om kommuner som omorganiserer helsetjenestene og tar i bruk teknologi for å hjelpe innbyggerne, og på nasjonalt nivå er det flere prosjekter på gang. Blant annet utprøving av medisinsk avstandsoppfølging og spredning av trygghet og mestringsteknologi i over 230 kommuner rundt i landet i regi av Nasjonalt velferdsteknologiprogram. Det overordnede nasjonale målet er å skape en helsetjeneste hvor innbyggeren står i sentrum, og da vil digitale verktøy spille en viktig rolle.
Det er enklere å levere helsetjenester på avstand i dag enn det var for bare ti år siden. Teknologien blir stadig bedre og mer tilgjengelig. Fysioterapifaget er i endring og tilpasser seg den teknologiske utviklingen. Fysisk aktivitet og trening er viktig for å vedlikeholde, el
Gå til mediet

Flere saker fra Fysioterapeuten

Robotteknologien må utvikles for at den skal komme både pasienter og fagpersonell til gode. Da trengs det villige «prøvekaniner» - som Morten Syversen.
article_web Fysioterapeuten 11.12.2018
Det er en krevende øvelse å bane vei for robotikk i opptrening av pasienter. Sunnaas sykehus er i forkant, men har fått seg noen overraskelser underveis.
article_web Fysioterapeuten 11.12.2018
Tema for Fysioterapeutens fagutgivelse neste år (nr. 9/2019) blir Idrettsfysioterapi - forebygging, behandling og opptrening. I neste uke utgis årets fagutgivelse, med tema Velferdsteknologi.
article_web Fysioterapeuten 10.12.2018
■ I et nytt doktorgradsprosjekt skal forskere ved Nasjonal kompetansetjeneste for revmatologisk rehabilitering (NKRR) se nærmere på en web-basert metode for å følge opp og støtte pasienter i treningen.
article_print Fysioterapeuten 07.12.2018
Norsk pasientskadeerstatning (NPE) har lansert en digital tjeneste som skal være til hjelp for pasienter og helsepersonell som har spørsmål knyttet til pasientskadeerstatning.
article_print Fysioterapeuten 07.12.2018

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt