Kjøkkenskriveren
10.04.2017
Kost- og ernæringsforbundet har gjennomgått Nasjonale retningslinjer for god hygienepraksis i institusjonskjøkken. De oppdaterte retningslinjene vil bli elektronisk og gratis tilgjengelig for alle.
Den nasjonale bransjestandarden i bokform så dagens lys i 2010. Mye har endret seg siden den tid og det er hva arbeidsgruppen i Kostog ernæringsforbundet har jobbet med. Språket i retningslinjen er gjennomgått og blitt tydeligere. Nye endringer i regelverket er tatt inn; Merkeforskriften og krav rundt allergener i ferdig og ikke ferdigpakket mat. I tillegg er det kommet inn et eget kapittel om kompetanse i forbindelse med HACCP og mattrygghet. Vedlegg om næringmiddelbårne sykdommer er også forbedret.
- I dette arbeidet har det vært viktig å bruke samme uttrykk og benevnelser som Mattilsynet. Dette for unngå unødvendige mi
Gå til mediet- I dette arbeidet har det vært viktig å bruke samme uttrykk og benevnelser som Mattilsynet. Dette for unngå unødvendige mi