Kjøkkenskriveren
30.10.2025
Hvem har egentlig ansvaret når maten skal sendes ut til hjemmeboende? Mange kommuner bruker frivillige og private biler, andre har egne sjåfører og kjøretøy. Mattilsynet minner om at reglene for matsikkerhet er de samme, uansett hvem som leverer.
SEKSJONSSJEF Pernille Tharaldsen Hustad i Mattilsynet forklarer:
- Virksomheter som produserer, bearbeider, pakker eller distribuerer mat, har ansvar for at maten er helsemessig trygg. Ved levering må maten beskyttes mot forurensning, og emballasjen skal både være egnet for kontakt med mat og gi tilstrekkelig beskyttelse. Varm mat skal holdes rykende varm, og kald mat kald. Hovedreg
Gå til mediet- Virksomheter som produserer, bearbeider, pakker eller distribuerer mat, har ansvar for at maten er helsemessig trygg. Ved levering må maten beskyttes mot forurensning, og emballasjen skal både være egnet for kontakt med mat og gi tilstrekkelig beskyttelse. Varm mat skal holdes rykende varm, og kald mat kald. Hovedreg


































































































