NNN-arbeideren
01.10.2021
Synnøve Finden har fått fotfeste i Sør-Korea. Det håper de kan være starten på et Asia-eventyr.
Det er lite som minner om asiatiske millionbyer i det man parkerer bilen utenfor Synnøve Findenanlegget i Alvdal. Skolen på den ene sida, jernbanesporene på den andre. Og i midten, et tidligere Tine-meieri som har vokst kraftig siden Synnøve Finden tok over lokalene for 25 år siden.
I dag produserer de både vanlig gulost (eller kvitost, som denne skribenten og alle andre fornuftige mennesker kaller det), kremost, pizzaost - og brunost. I flere varianter.
Og det er brunosten som er grunnen til at NNN-arbeideren er på besøk denne gangen. For den er i ferd med å innta de nevnte millionbyene i Asia.
NORSKE TRADISJONER
Men, vi unner oss en liten oppfriskning om den norske brunosten, før vi fortsetter mot det asiatiske eventyret.
For: Blant flere myter om norske oppfinnelser, så tillater NNN-arbeideren seg å utrope brunost som ur-norsk produkt. Jo da, det finnes andre kulturer der innkokt myse har inntruffet. Men NNN-arbeideren utfordrer leserne til å finne andre kulturer som har tatt innkokt myse-konseptet så langt som i Norge.
Innkokt myse, ja - det er jo det brunost er. Det kalles ikke mysost for ingenting - og det er sånn sett en ost som ikke er ost. For når man skille
Les opprinnelig artikkelI dag produserer de både vanlig gulost (eller kvitost, som denne skribenten og alle andre fornuftige mennesker kaller det), kremost, pizzaost - og brunost. I flere varianter.
Og det er brunosten som er grunnen til at NNN-arbeideren er på besøk denne gangen. For den er i ferd med å innta de nevnte millionbyene i Asia.
NORSKE TRADISJONER
Men, vi unner oss en liten oppfriskning om den norske brunosten, før vi fortsetter mot det asiatiske eventyret.
For: Blant flere myter om norske oppfinnelser, så tillater NNN-arbeideren seg å utrope brunost som ur-norsk produkt. Jo da, det finnes andre kulturer der innkokt myse har inntruffet. Men NNN-arbeideren utfordrer leserne til å finne andre kulturer som har tatt innkokt myse-konseptet så langt som i Norge.
Innkokt myse, ja - det er jo det brunost er. Det kalles ikke mysost for ingenting - og det er sånn sett en ost som ikke er ost. For når man skille