AddToAny

MUNTRE FARGER ØKER APPETITTEN

MUNTRE FARGER ØKER APPETITTEN
Studien «Porselen for alle» ble nylig gjennomført på et sykehjem i Rogaland. Den viser at tallerkener med farget dekor har en positiv innvirkning på matlyst. - Vi synes det er flott at vi kan gå ut med et slikt funn. Vi håper denne kunnskapen vil bidra til at eldre spiser mer næringsrik mat, sier produktutviklingssjef i Figgjo, Erik Lindberg.
-Måltidets Hus kontaktet oss, og vi synes umiddelbart at det var et spennende prosjekt. Ikke minst med tanke på eldrebølgen, sier prosjektansvarlig for «Porselen for alle», Erik Lindberg.

- Vi er engasjert på flere fronter når det gjelder eldre og mat. Da vi bestemte oss for å se på om servisets farger kunne ha betydning, var Figgjo en naturlig samarbeidspartner, sier prosjektleder Kari Birgitte Melvær Wiig i Måltidets Hus.

Førsteamanuensis Kai Victor Hansen ved Norsk Hotellhøgskole ved Universitetet i Stavanger ble også involvert i prosjektet. Han undersøkte om det fantes litteratur om emnet fra før, samlet inn det han fant av data og ga innspill om kontrastlinjer og farger.

Ettersom pr
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Klinisk ernæringsfysiolog Ida Kristiansen ved Stavanger Universitetssjukehus er årets vinner av Matomsorgsprisen 2019. Hun har gjort en stor innsats for å heve den ernæringsmessige kvaliteten på sykehusmaten.
Kjøkkenskriveren 07.11.2019
- Oslo kommune vil kutte i kjøttforbruket, men det viktigste miljøslaget står i havet, sier Tor Rønhovde, administrerende direktør i 4Service.
Kjøkkenskriveren 25.10.2019
Zawai på Briskeby i Oslo er vinner av årets konkurranse, med sin Zawaiian Classic. - Her nærmer vi oss restaurantstandard, sa jurymedlem og kokk Bård Greni.
Kjøkkenskriveren 17.10.2019
I går ble det klart at frokosten på Scandic Nidelven for 13. gang er kåret til Norges aller beste.
Kjøkkenskriveren 11.10.2019
Kjersti Berge Evensen har tatt doktorgrad i hvordan helsepersonell og kjøkkenansatte i helseinstitusjoner deler informasjon for å tilpasse seg pasientenes behov og ønsker. Hennes viktigste oppfordring til faggruppene er: Snakk sammen!
Kjøkkenskriveren 17.09.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt